ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul coordonator de la Casa Albă al măsurilor de răspuns la covid, dr. Deborah Birx, a recunscut, într-un interviu pentru postul TV Fox News, faptul că știa „că vaccinurile nu vor împiedica infecția cu COVID” și „Cred că am supraapreciat [eficiența] vaccinurilor”.

Cei care iau partea oficialilor americani federali, inclusiv a președintelui Biden, care a declarat în urmă cu un an că persoanele care au primit vaccinurile COVID-19 nu vor contracta boala, susțin că „știința” se schimbă în timp.

Dar coordonatorul de la Casa Albă al măsurilor de răspuns la coronavirus, la momentul în care au fost dezvoltate și puse pe piață vaccinurile, a declarat într-un interviu vineri că nu este surprinsă de faptul că persoanele care au primit a patra doză de vaccin, printre care Biden și Anthony Fauci, au contractat boala, scrie platforma americană de știri wnd.com.

„Știam că aceste vaccinuri nu vor proteja împotriva infecțiilor și cred că am supraapreciat vaccinurile”, a recunoscut Birx, într-un interviu acordat realizatorului TV Neil Cavuto de la Fox News.

Birx, care promovează o nouă carte în care mărturisește că a manipulat datele și a modificat în ascuns îndrumările CDC, fără autorizație, a fost întrebată ce ar răspunde persoanelor nevaccinate care, având în vedere ineficiența vaccinurilor în prevenirea infectării cu COVID, ar întreba-o de ce ar trebui să se mai deranjeze să facă vaccinurile.

Aceasta a spus că, în timpul valului actual, medicamentul Pfizer Paxlovid este ceea ce „vă va salva acum. Dar odată ce vom trece peste acest val, în timpul pauzei, ar trebui să vă vaccinați, pentru că credem că vă va proteja, mai ales dacă aveți peste 70 de ani”.

Guvernul a „supraapreciat” eficiența vaccinurilor spunând oamenilor că nu se vor infecta. Și, atunci când s-a dovedit că e falsă această afirmație, „s-au îngrijorat că nu îi vor proteja împotriva bolilor severe și a spitalizării”.

Birx a insistat că vaccinurile „protejează” împotriva bolilor severe, dar, probabil fără să vrea, a adăugat o avertizare importantă.

„Să o spunem foarte clar, 50% dintre oamenii care au murit din cauza valului de Omicron erau mai în vârstă, vaccinați”, a declarat fosta coordonatoare a măsurilor de răspuns.

La începutul acestei luni, Fauci – care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după ce s-a vaccinat de patru ori – a recunoscut, în emisiunea lui Cavuto de la Fox News, că vaccinurile „nu protejează prea bine” de infecție.

În ceea ce privește Paxlovid – care a provocat o revenire a simptomelor COVID după ce Fauci a fost tratat cu medicamentul –, o analiză despre studiul Pfizer, a cercetătorilor de la Universitatea de Medicină din Innsbruck, Austria, a constatat doar o mică diferență între grupul placebo și cei cărora li s-a administrat Paxlovid în ceea ce privește numărul de spitalizări și decese.

Mai mult, profesorul de medicină de la Universitatea Johns Hopkins, Marty Makary, a subliniat că noul studiu arată clar că „utilizarea excesivă [a Paxlovid] la persoanele cu risc scăzut poate spori rezistența [virusului] și poate genera noi mutații ale virusului”, descriind-o ca fiind o „afacere riscantă”.

Cu toate acestea, FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA) a permis farmaciștilor autorizați de stat să ocolească medicii și să prescrie direct medicamentul.

Afirmațiile lui Birx în emisiunea realizatorului Neil Cavuto pot fi ascultate aici

În noua sa carte, „Invazie tăcută”, Birx mărturisește că a „conceput” ca metodă de raportare o „stratagemă” pe care a descris-o drept „subterfugiu”. „Acesta nu a fost singurul subterfugiu în care a trebuit să mă angajez”, scrie ea.

Birx a susținut, în mod contrar față de ceea ce spuneau Casa Albă și CDC, că răspândirea asimptomatică a COVID-19 a fost „semnificativă”. Potrivit acesteia, „la opt luni după începerea pandemiei, mulți, atât de la Casa Albă, cât și la CDC, încă refuzau să vadă că răspândirea tăcută a avut un rol important în răspândirea virală și că a început în adunări sociale, în special în rândul adulților mai tineri”.

Birx s-a opus recomandării consilierului de atunci, Dr. Scott Atlas, de a limita testarea pornind de la premisa că transmiterea asimptomatică era minimă și nu declanșează pandemia.

Aceasta și apoi directorul CDC, Robert Redfield, „au căzut de acord să rescrie în ascuns ghidul și să îl posteze pe site-ul CDC”.

„Nu am cerut aprobarea. Deoarece eram amândoi destul de ocupați, putea dura o săptămână sau două, dar eram deciși să răsturnăm mesajul periculos potrivit căruia limitarea testării era măsura corectă”, scrie aceasta.

Birx își amintește că primise un apel telefonic de la șeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows, care i-a spus: „Ce crezi că faci? Ai rescris și ai postat textul despre testare al CDC”, a spus Meadows, potrivit relatării lui Birx. „Da, am făcut asta, dar…”, a răspuns Birx. „Nu există «dar» aici. Ai trecut peste autoritatea mea”, a spus Meadows, potrivit lui Birx.