ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul secretar general al PSD, Viorel Hrebenciuc, omul de afaceri Gheorghe Ștefan (fost primar PDL) și fosta directoare a CNA, Laura Georgescu, au fost condamnați marți la închisoare cu executare de Curtea de Apel București (decizie definitivă) în dosarul privind acordarea ilegală a licenței de emisie pentru Giga TV, televiziunea afaceristului poreclit „Pinalti”, potrivit Libertatea.ro. Lumea Justiției adaugă că aceste condamnări au fost obținute de procurorii DNA pentru acuzații de abuz în serviciu și folosirea influenței.

Poliția Capitalei a anunțat că a pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat de 68 de ani, care se află în custodia polițiștilor și urmează a fi încarcerat la Penitenciarul Rahova. Surse din cadrul instituției au confirmat că ar fi vorba de fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc. 

Acesta din urmă a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare. Fosta șefă a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, s-a ales cu 4 ani și 4 luni de închisoare. Dacă în cazul celor doi, Curtea de Apel București a menținut pedeapsa pronunțată anterior de Tribunalul București, în cazul afaceristului Gheorghe Ștefan („Pinalti”) pedeapsa a fost mărită de la 3 ani și 9 luni la 4 ani și 6 luni. Dacă nu contesta, filosof rămânea!

O altă fostă membră a CNA, Narcisa Clementina Iorga, a primit 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani.