ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul director al CIA, generalul în retragere Michael Hayden, a fost criticat pe scară largă pentru o redistribuire pe Twitter a unei imagini prin care a transmis că îi consideră pe susținătorii președintelui Trump din Statele Unite asemănători talibanilor din Afganistan, informează Fox News.

Joi, Hayden a redistribuit pe Twitter un colaj format din două imagini. În partea de sus, se vedeau militanți islamici îmbrăcați în negru care fluturau arme și steaguri dintr-un șir de mașini, cu titlul: „Talibanii lor”, iar dedesubt se vedea un șir de camionete arborând steaguri americane și steaguri „Trump 2020” (din campania pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020), cu titlul:„Talibanii noștri”.

Hayden este un general cu patru stele din Forțele Aeriene ale SUA, aflat acum în retragere, care a ocupat, în diferite momente, funcția de director al Agenției Naționale de Securitate, director adjunct principal al Serviciului Național de Informații, pe lângă cea de director al CIA. 

Deși unele dintre răspunsuri păreau să fie în asentimentul lui Hayden - că susținătorii lui Trump și talibanii sunt în esență asemănători - majoritatea comentariilor au fost critice, un utilizator scriind: „CIA-ul a ajuns o bătaie de joc”.
 
Nu trebuie să fii american și nici măcar securist ca să faci raționamente sofistice cu scopul de a discredita un anumit grup social, considerat de unii „indezirabil”. Mai pe plaiurile noastre, sociologul minor Gelu Duminică a afirmat că toți creștin-ortodocșii sunt „talibani”. Poate că și numele de „Duminică” e un pic cam prea religios și, deci, extremist pentru un ins atât de nedus la biserică? Ne întrebăm cum s-ar simți d-l Duminică dacă, folosind aceeași analogie strâmbă ca și el, am concluziona noi că toți sociologii sunt sociopați.