ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Voichița Lăzureanu, candidata la primăria Timișoarei din partea PSD-PPU și medicul care a condus Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, susține că actualul Guvern a scăpat „complet de sub control pandemia”, după luni întregi în care a fost mai ocupat să fure decât să testeze.

Voichița Lăzureanu a punctat faptul că în România au murit de două ori mai mulți oameni decât au murit împreună în Polonia, Croația și Ungaria. Mesajul candidatei la Primăria Timișoarei a fost postat pe pagina de Facebook.

„Guvernul PNL a scăpat complet de sub control pandemia. Nu mai au pe cine da vina, este evident că românii mor din cauza lui Orban și a găștii sale. Luni întregi au fost ocupați să fure în loc să testeze. Iar azi sunt ocupați cum să adune voturi în loc să dea măștile promise categoriilor vulnerabile. Iar presa pune întrebarea la care Ministerul Sănătății continuă să tacă: de ce, ieri, în România, au murit de COVID de două ori mai mulți oameni decât au murit, împreună, în Polonia, Croația și Ungaria?”, este mesajul postat de medicul care a condus Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În emisiunea Sinteza Zilei, la Antena3, aceasta a spus că nota pe care ar da-o autorităților ar fi una mică.

”Nota este mică... Că e 4, că e 5, discutabil. Pentru că, din păcate, deși aveau modelul țărilor care au fost înaintea noastră în pandemie, nu am reușit să împlementăm decât o parte dintre măsuri și acelea majoritar coercitive.  Nu am fost suficient de deschiși încât să fim proactivi, să testăm și aceasta este marea nemulțumire a corpului medical.  La fel se întâmplă și acum cu copiii și cu profesorii, la fel se întâmplă și cu universitățile, la fel se întâmplă și cu oamenii veniți din concediu”.