ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul mare portar al Politehnicii Iași, Ioan Bucu, a încetat, ieri, din viață, a transmis Politehnica Iași. Sportivul a murit la 66 de ani dar nici o publicație chipurile de specialitate din România nu se obosește să ofere și cauza decesului personalității sportive, rezumându-se la a prelua la indigo, cu metoda copy-paste anunțul clubului sportiv ieșean. Păcat. Totuși, avea doar 66 de ani! Din lipsă de mijloace și noi suntem siliți să facem același lucru:
 
„Născut la data de 26.01.1956 la Săveni, județul Botoșani, Ioan Bucu a început fotbalul la echipa locală, Tractorul, apoi, îndrumat de tatăl său a venit la Iași pentru studii și nu a durat mult până să ajungă în vestiarul echipei din Copou. Calitățile incontestabile au atras atenția selecționerilor și Ioan Bucu a ajuns la loturile naționale. A debutat sub tricolor în Turcia, în 1978, apoi a apărat poarta României la Universiada din 1979, găzduită de Mexic. În 1985 a fost transferat la Dinamo București, iar în 1988 a revenit la Poli. După încheierea carierei sportive a lucrat în administrație fiind conducătorul secției de fotbal la clubul ieșean, dar și directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Iași.
 
Dumnezeu să-l odihnească!”
 
Un ziarist sportiv, Dragoș Gașpar, a scris pe Facebook: „Să tot fie vreo două săptămâni de când m-am intersectat cu un membru al familiei lui Ioan Bucu, fostul mare portar al Politehnicii Iași. Am întrebat ce mai face Nelu, iar răspunsul n-a fost deloc pe placul meu: „Se stinge văzând cu ochii”...”