ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina Trepcea, fost membru CNA și martor în dosarul ”Giga TV” în care Laura Georgescu a fost trimisă în judecată, a povestit în fața procurorilor DNA momentul în care a primit un telefon de la Viorel Hrebenciuc, care a rugat-o să o voteze pe Laura Georgescu pentru funcția de președinte al CNA.

DNA i-a trimis în judecată în acest dosar pe Laura Georgescu, președintele CNA, pe Narcisa Iorga, fost membru, pe Viorel Hrebenciuc și pe pe Gheorghe Ștefan, informează B1.ro.

Trepcea amintește și de momentul când Laura Georgescu a șters două articole dintr-o decizie a Consiliului, înainte ca aceasta să fie publicată în Monitorul Oficial (articolele șterse interziceau jocurile de Bingo n. red), deoarece avusese o întâlnire cu Alexandrescu de la Antena 1 care avea un interes direct să nu se introducă asemenea texte restrictive, pentru că i-ar fi afectat în mod direct emisiunile ”Acces Direct” şi emisiunea de ”Bingo”. În acest context, s-a făcut o plângere penală împotriva șefei CNA, însă a primit neînceperea urmăririi penale. 

„Îmi amintesc că aceasta afirma pe holurile CNA-ului că nu va păţi nimic deoarece Viorel Hrebenciuc a asigurat-o că va primi NUP, ceea ce spre surprinderea mea s-a şi întâmplat”, a povestit Trepcea.

„În contextul arătat mai sus, al procedurilor premergătoare numirii preşedintelui CNA, am primit un telefon de la Viorel Hrebenciuc care, mi-a transmis că are rugămintea să o votez pe Laura Georgescu pentru funcția de președinte al CNA", afirmă Cristina Trepcea, fost membru CNA și martor în dosarul ”Giga TV” în care Laura Georgescu a fost trimisă în judecată. 
 
"I-am răspuns că mă voi gândi la rugămintea sa deoarece propunerea pentru Laura Georgescu nu mi se pare oportună, acesta venind din alt mediu decât cel al presei şi nu avea experienţă în audiovizual."

Cert este că s-au organizat repede alegerile pentru funcţia de preşedinte, iar singura candidată a fost Laura Georgescu, votată în unanimitate deoarece şi ceilalţi membri ai CNA erau influenţaţi de factorul politic. Deşi la momentul depunerii candidaturii Laura Georgescu trebuia să-şi depună o platformă privind intenţiile manageriale, nu a făcut acest lucru şi cu toate acestea a fost votată întrucât a afirmat că va prezenta platforma anul viitor”, se arată în rechizitoriul citat de Pagina de Media.