În cadrul Parlamentului European, miercuri, va avea loc o dezbatere privind reforma justiției din România, la care vor participa fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, consultantul politic american David Clark și editorul EU Today Gary Cartwright.

Deputatul Norica Nicolai (ALDE) va modera dezbaterea din Parlamentul European care va avea ca temă reforma justiției din România. Discuția va începe la ora 15:00 (ora din Bruxelles), și vor lua cuvântul Daniel Dragomir, David Clark și Gary Cartwright, informeaza Mediafax.

Daniel Dragomir a precizat, pe site-ul romania30.ro că la dezbatere va vorbi despre protocoalele secrete din justiție, presiunile la care sunt supuși judecătorii, și „poliția politică prin supravegherea în masă a populației).
 
„Am informat liderii Europei pe toate căile posibile. De data aceasta trebuie să mergem mai departe și să arătăm că toate aceste lucruri pe care Uniunea Europeană le-ar dori acum ascunse sub preș s-au petrecut sub privirea dumneavoastră. În timp ce domnul Juncker, Frans Timmermans, Manfred Werner și alții ne atrăgeau atenția că România se află la coada Europei, abuzuri inimaginabile pentru orice națiune europeană se petreceau în România”, a scris fostul ofițer SRI pe site-ul său.
 
David Clark, consultant politic american, susținea, în iunie 2017, într-un raport prezentat în fața Comisiei pentru Securitate si Cooperare în Europa – US Comitetul Helsinki, că Serviciul Român de Informații (SRI), "succesor al Securității comuniste, joacă un rol important în conducerea procurorilor anticorupție."

De asemenea, David Clark spunea că, în repetate rânduri, judecătorii au fost "ținte" pentru că nu au acționat în favoarea DNA.

Un alt raport privind justiția din România a fost prezentat public de Gary Cartwright, fost membru al staff-ului Parlamentului European și editor al publicației EU Today, la începutul acestui an. Autorul raportului, care va vorbi la dezbaterea de miercuri, atrăgea atenția asupra implicării SRI în justiție și efectele acestor ingerințe

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews