ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul Parlamentului European, miercuri, va avea loc o dezbatere privind reforma justiției din România, la care vor participa fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, consultantul politic american David Clark și editorul EU Today Gary Cartwright.

Deputatul Norica Nicolai (ALDE) va modera dezbaterea din Parlamentul European care va avea ca temă reforma justiției din România. Discuția va începe la ora 15:00 (ora din Bruxelles), și vor lua cuvântul Daniel Dragomir, David Clark și Gary Cartwright, informeaza Mediafax.

Daniel Dragomir a precizat, pe site-ul romania30.ro că la dezbatere va vorbi despre protocoalele secrete din justiție, presiunile la care sunt supuși judecătorii, și „poliția politică prin supravegherea în masă a populației).
 
„Am informat liderii Europei pe toate căile posibile. De data aceasta trebuie să mergem mai departe și să arătăm că toate aceste lucruri pe care Uniunea Europeană le-ar dori acum ascunse sub preș s-au petrecut sub privirea dumneavoastră. În timp ce domnul Juncker, Frans Timmermans, Manfred Werner și alții ne atrăgeau atenția că România se află la coada Europei, abuzuri inimaginabile pentru orice națiune europeană se petreceau în România”, a scris fostul ofițer SRI pe site-ul său.
 
David Clark, consultant politic american, susținea, în iunie 2017, într-un raport prezentat în fața Comisiei pentru Securitate si Cooperare în Europa – US Comitetul Helsinki, că Serviciul Român de Informații (SRI), "succesor al Securității comuniste, joacă un rol important în conducerea procurorilor anticorupție."

De asemenea, David Clark spunea că, în repetate rânduri, judecătorii au fost "ținte" pentru că nu au acționat în favoarea DNA.

Un alt raport privind justiția din România a fost prezentat public de Gary Cartwright, fost membru al staff-ului Parlamentului European și editor al publicației EU Today, la începutul acestui an. Autorul raportului, care va vorbi la dezbaterea de miercuri, atrăgea atenția asupra implicării SRI în justiție și efectele acestor ingerințe