ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv în România  la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție, s-a predat autorităților italiene la Bari, potrivit Romaniatv.net.

Daniel Dragomir a fost încarcerat în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare, emis de Tribunalul București. „În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.
 
Acesta a fost adus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București, precizează IGPR.

„În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, a anunțat Poliția Română.
 
Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri.

Fostul ofițer SRI a plecat din România cu doar o zi înainte de pronunțarea instanței.

Daniel Dragomir a fost acuzat de DNA că, pe vremea când era ofițer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcția de securitate economică și ar fi primit în schimbul protecției oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro.

Dragomir a dus o campanie asiduă împotriva capilor Serviciului Român de Informații și a justiției, fiind unul dintre protagoniștii audierilor din Comisia SRI din Parlament în care PSD a încercat să dovedească abuzurile din Justiție.