În semn de recunoaștere pentru promovarea și susținerea sportului românesc, Helmuth Duckadam a primit titlul de cetățean de Onoare al Municipiului București.

Fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam, supranumit „eroul de la Sevilla” după ce în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, intrând, astfel, în Cartea Recordurilor, a primit titlul de cetățean de onoare al Capitalei, „în semn de recunoaștere pentru promovarea și susținerea fotbalului românesc”, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), informează News.ro.

În 2008, fostul portar a fost decorat de președintele României cu Ordinul Meritul Sportiv pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua București, în 1986.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.