ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În semn de recunoaștere pentru promovarea și susținerea sportului românesc, Helmuth Duckadam a primit titlul de cetățean de Onoare al Municipiului București.

Fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam, supranumit „eroul de la Sevilla” după ce în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, intrând, astfel, în Cartea Recordurilor, a primit titlul de cetățean de onoare al Capitalei, „în semn de recunoaștere pentru promovarea și susținerea fotbalului românesc”, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), informează News.ro.

În 2008, fostul portar a fost decorat de președintele României cu Ordinul Meritul Sportiv pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua București, în 1986.