ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în a 17-a zi de greva foamei, și-a pierdut marți cunoștința la judecătoria cartierului Buiucani din Chișinău, unde avea loc o noua ședință de judecată în dosarul care îl vizează, relatează portalul Moldova.org


Igor Popa, unul din avocații lui Vlad Filat, a declarat presei că fostul premier a leșinat în anticamera Judecătoriei Buiucani, fapt menționat în fișa medicală ce a fost întocmită de medicul de la Urgență, potrivit Unimedia.

Avocații au cerut să fie transportat la Spitalul de Urgență pentru examinare, dar solicitarea lor a fost respinsă.

"Nu este vorba despre o simplă slăbiciune, așa cum spun procurorii. Ședința de judecată a fost amânată pentru mâine. Nu cred că Vlad Filat va fi în stare să fie prezent la această ședință. Filat a fost transportat înapoi la penitenciarul nr.13. Noi am solicitat să fie transferat la Urgență, dar am fost refuzați', a declarat Igor Popa pentru Unimedia.

Potrivit acestei publicații, deși Filat nu a mâncat nimic de mai mult de două săptămâni, reprezentanții Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) afirmă în continuare că starea lui este satisfăcătoare.