ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Augustin Zegrean, fostul președintele al Curții Constituționale, anunță o posibilă invalidare a alegerilor prezidențiale din noiembrie, din cauza semnăturilor suspecte a fi false care se regăsesc în listele tuturor candidaților.

„O să aveți o surpriză mare cu alegerile acestea. Am mai spus când s-a vorbit despre falsurile cu semnăturile de susținere. Va fi foarte greu să valideze CCR aceste alegeri, pentru că toate sunt suspectate de fals. reau să atrag atenția să nu se mire lumea dacă va auzi lucruri ciudate la sfârșit. S-a trecut cu vederea peste povestea cu semnăturile. Și acolo mai este o hibă mare: s-a încălcat regula europeană a datelor cu caracter personal”, a afirmat Zegrean la B1tv.

„Deviza la CCR este „fiat iustitia, et pereat mundus” (să se facă dreptate, de ar fi să piară lumea, trad.). Să nu spuneți că nu v-am spus”, a afirmat fostul judecător CCR.

Înainte de declanșarea campaniei electorale pentru scrutinul din noiembrie, Zegrean susținea că alegerile prezidențiale ar trebui amânate, întrucât toate listele cu semnături depuse de candidații la prezidențiale ar fi trebuit verificate, existând semnături false pe fiecare dintre aceste liste. „Am vrut să trag un semnal de alarmă. Este inadmisibil ca aceste persoane să vrea să devină președinți de țară, cea mai înaltă funcție în stat, să vină cu falsuri. Ce semnal dau ei pentru societate? Alegeți-mă pe mine, că fur?”, explica fostul judecător.

Candidatura la funcția de președinte al României presupune depunerea a 200.000 de semnături de susținere. Însă mai mulți candidați au depus la BEC liste false de semnături. BEC i-a descalificat în primă fază, dar CCR a întors decizia.