ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Mikheil Saakașvili a fost arestat după ce s-a întors în Georgia, a anunțat vineri guvernul, o măsură care a fost luată în timp ce fostul lider a încercat să mobilizeze susținătorii înaintea alegerilor municipale naționale considerate esențiale pentru configurația politică a țării, transmite AP.

„Salutări din Georgia, după 8 ani. Îmi risc viața și libertatea ca să fiu aici. Le cer tuturor să meargă la urne și să voteze cu Mișcarea Națională Unită”, a declarat Saakașvili pe facebook.

Încercările lui Saakașvili de a-i mobiliza pe georgieni ar putea zădărnici planurile partidului de guvernământ de a-și asigura dominația în scrutinul pentru primari și adunări locale, care este considerat misîn general un vot de încredere în guvernul național și ar putea declanșa alegeri anticipate anul viitor.