Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, va susține conferințe sau un curs și la un masterat de la Universitatea de Vest Timișoara (UVT), informează Mediafax.

Decanul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest Timișoara, Robert Reisz, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că este important pentru studenți să intre în contact cu cineva care are experiență în domeniu.

Laboratorul ImunoMedica


„Noi avem un masterat de Studii de Securitate Globală unde avem invitați experți externi care au experiență în domeniu, care vorbesc în cunoștință de cauză. În acest context l-am invitat și pe dl. Coldea. Încă nu s-a clarificat care va fi varianta finală, fie să țină un curs, fie să țină două sau trei conferințe pe parcursul semestrului, o decizie urmând să fie luată în ședința Senatului UVT peste două săptămâni. Nouă ne-ar conveni oricare dintre cele două variante, important fiind ca studenții noștri să intre în contact cu cineva care are o expertiză în acest domeniu. În cazul în care va susține cursuri, dl. Coldea va fi remunerat în regim de plată cu ora”, a spus Reisz.
Florian Coldea predă două ore pe săptămână și la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) cursul de masterat ”Intelligence și decizie politică”, având statut de cadru didactic asociat și fiind remunerat în regim de plată cu ora.