ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul primar al Bucureștiului, Viorel Lis, este fan al purtării măștilor (apare în poze în diferite articole avînd mască) și al vaccinării anticovid. S-a vaccinat el însuși cu Pfizer-Biontech, prilej cu care nevasta sa, Oana Lis, comenta pentru Click: „Viorel s-a vaccinat. (…) acest vaccin e ca o bijuterie, e o speranță, un colac de salvare”.

Bănuiesc, după acest comentariu entuziast la adresa vaccinului, că și Oana Lis s-a vaccinat, dar nu am o dovadă formală.

În 14 noiembrie 2021 aceeași revistă Click anunță că atît Viorel cît și Oana Lis au ajuns la spital infectați cu covid: „Starea de sănătate a Oanei Lis s-a înrăutățit, așa că a fost nevoită să se interneze și ea în spital. Vineri seara, soțul ei, Viorel Lis, a fost oprit la Institutul „Matei Balș”, din București. Amîndoi sînt infectați cu virusul Sars-Cov-2”.

Pentru a nu știu cîta oară se adeverește zicala „virusul le dă plăcuță suedeză botnițarilor și vacciniștilor”.

Desigur, atît „Click” cît și „Adevărul” care a scris despre internarea soților Lis, omit să precizeze că Viorel Lis a fost vaccinat anticovid. Dacă n-ar fi fost vaccinați, propaganda ar fi subliniat asta și ar fi comentat cît de mult regretă soții Lis că nu s-au vaccinat.