ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv joi ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat că a falsificat probe și a constrâns și corupt mai multe persoane să facă denunțuri și declarații mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploiești, printre care și dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiță și fostul premier Victor Ponta, informează Agerpres

Inițial, pe 16 iulie, un judecător de la Instanța supremă a respins cererea Secției speciale de arestare preventivă a lui Mircea Negulescu și l-a plasat pe fostul procuror sub control judiciar, însă un alt complet de la ÎCCJ a admis joi contestația Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Pe de altă parte, instanța a decis ca fostul polițist Mihai Iordache să fie cercetat în continuare sub control judiciar. Acesta e acuzat, în cadrul aceluiași dosar, de complicitate la infracțiunile reținute în sarcina lui Mircea Negulescu.

Procurorii de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție îl acuză pe Mircea Negulescu de săvârșirea infracțiunilor de cercetare abuzivă (6 infracțiuni), represiune nedreaptă (4 infracțiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracțiuni) și constituirea unui grup infracțional.