ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat, responsabil direct de dezastrul uman de la Crevedia - potrivit Primăriei Crevedia care îl identifica ca șeful operațiunii, nu cum susține azi (FOTO-CAPTURĂ) - a ieșit astăzi într-o conferință de spălare a persoanei proprii, asupra căreia vom reveni cu date concrete, care atestă dezinformările lui pe bandă.

Până atunci vă oferim o serie de dezvăluiri despre acest factotum universal care „are acces la urechile celor care sunt sus” - citat din emisiunea de la Spălătoria Zachmann - furnizate de un colonel în rezervă al STS, persoană bazată, fosta soție a deputatului Francisc Tobă, Daniela Iuliana Tobă, așa cum au fost prezentate de revista de specialitate Agenda Pompierului:

Fostul purtător de cuvânt al STS, col (r) Daniela Tobă, face praf CV-ul lui Raed Arafat, într-o postare pe Facebook. Redăm în cele ce urmează, integral, textul în discuție:

"Am niște mici, mititele, minuscule, nanoscule nedumeriri privind CV-ul domnului Arafat, aflat pe site-ul MAI.

Bunăoară:

1. A venit în țară în ‘81, conform textelor romanțate oferite de el presei, fiindcă în CV nu scrie, și a terminat facultatea în ‘89, conform CV, un an rămînînd repetent. Arafat spune în niște interviuri că motivul a fost decesul tatălui lui, Dawoud. Așa o fi, nu a avut cum să verifice nimeni dacă anul de repetenție corespunde cu anul decesului tatălui. Dar există și voci care, invocînd surse din sistem, spun că Arafat a venit totuși în țară mai tîrziu, prin ‘86, caz în care nu avea cum să termine, în doar 4 ani, medicina. Să acceptăm însă că facultatea a început-o în ‘82, nu ‘86, după anul obligatoriu de învățat limba română, caz în care lucrurile par a se așeza conform spuselor lui. Pentru a nu mai apărea astfel de întrebări, Arafat trebuie să vină public și să explice clar cînd, exact, cu zi, lună și an, a intrat în România și în ce an a început facultatea. Dacă a început-o în ‘82, și dacă, în acel an sau în anii următori a fost contactat de Securitate.

Evident, dacă se dorește, arhivele securității pot lămuri acest lucru. La fel cum CNSAS poate lămuri dacă Arafat a fost sau nu informator al securității, dacă celor de la CNSAS nu li se odonă să-l spele, desigur. La fel cum și SRI și SIE pot lămuri dacă Arafat a venit în țară ca agent al informațiilor palestiene sau a fost recrutat de securitatea noastră, așa cum înclin să cred, din simplul motiv al vîrstei.
Așa, ca simplă observație, poate niște foști colegi de-ai lui de facultate ar putea să mai povestească unele, altele…

Bunăoară, am găsit într-un articol semnat Ștefan R. Apostol în Playtech, din 03 mai 2021, următoarele:
"Unul din cei care au povestit acest episod a fost și colegul lui Raed Arafat, medicul Wargha Enayati: ”Din punct de vedere profesional, era le fel de nebun ca și astăzi… La un moment dat, Domnul Raed a fost dat afară din Cluj pentru comportament nepotrivit și a ajuns în Târgu Mureș.” Totuși, Arafat indică în CV că și-a luat licența la Cluj. Oricum, Arafat nu și-a făcut niciodată publică această diplomă de licență. Eu nu am reușit să o găsesc, nici alții. George Roncea, de exemplu, pune o suită de întrebări corecte: "Teoretic ar fi terminat medicina insa nu se specifica insa nicaieri urmatoarele:

- PERIOADA STUDIILOR/ANII EXACTI DE STUDII – care nu sunt de gasit pe nici un site
- Daca a finalizat acele studii, in ce an si cu ce tip de diploma
- Daca dupa absolvirea Institutului a obtinut SI certificat de medic specialist sau licenta de medic specialist (dar nu certificat de studii, care sa ateste doar absolvirea, ci certificat de medic specialist!) - sa dovedeasca cu insasi diploma in original si nu cu vreo adeverinta prin care sa se reia circul voiculescu de la capat!
- Dovada din Registrul Arhivei "Institutului de Medicina si Farmacie” dinainte de 1990 cu semnatura lui Arafat la ridicarea diplomei.”

2. Un alt aspect din CV-ul lui Arafat mi-a atras atenția: nici măcar una dintre așa-zisele specializări înșirate acolo nu are un an însoțitor. Să știm și noi cînd a făcut cursurile din SUA și cursurile din Europa. Nimeni nu s-a obosit pînă acum să trimită întrebări instituțiilor în cauză. Și vine întrebarea firească: de ce nu și-a trecut în CV anii în care a făcut aceste cursuri? Pe cît de detaliată în privința asta este partea referitoare la activitatea profesională, pe atît de seacă e cea referitoare la studii și specializări. Păi, hai să vă spun eu de ce, să nu vă las nedistrați cum m-am distrat și eu.

Bunăoară, Arafat și-a trecut în CV, la capitolul "II. 2. Studii post-universitare si formare continua perioada 1990 -2016” nu mai puțin de 5 cursuri la "US Department of Homeland Security, Federal Emergency Management Agency (FEMA), Emergency Management Institute”. Orgasm curat, tati! Să faci cursuri la șpionii de la Homeland Security e super tare, nu? Doar că FEMA e agenția federală americană care se ocupă cu managementul dezastrelor, nu are strop de treabă cu intelligence-ul, e super transparentă și - aici vine distracția - oferă cursuri gratuite online. Am verificat. Absolut toate 5 cursuri înșirate de Arafat în CV-ul lui fac parte din oferta "Independent Study, Online courses available free of charge”, adicătălea, pe românește, cursuri gratuite pentru toți, și le puteți face și dumneavoastră mîine, stînd confortabil în fotoliu.

Scrie apoi Arafat în CV că are o "Diplomă de master 2003, Masteratul European în Medicină de Dezastre (EMDM), Universitatea Liberă, Bruxelles, Belgia și Universitatea Piemonte, Novara, Italia”. Zic, tare, tati! Și intru pe site-ul EMDM, scotocesc prin capitolul dedicat structurii didactice și văd că respectivul master e - ia ghiciți? - tot online. Un an online și la final 2 săptămîni prin Italia, la Novara, să te vadă olecuță profesorii la față și cam atît. Ca fapt divers, în Comitetul Executiv al EMDM, coordonatorul edicațional din Novara este taman un român, George Teo Voicescu, așa încît o diplomă de master de la român la român e chiar o chestiune de curtoazie.

În ceea ce privește următorul curs pe lista din CV - "Curs internațional de urgențe nucleare civile, US Army National Guard, Maryland, USA” - poate reușiți să îl găsiți voi, eu nu am găsit nimic pe site-ul lor și nici pe net. Am văzut la ei doar cursuri pentru cetățenii americani. Posibil să fie, nu zic nu. De asemenea, nu am găsit nicăieri nici vreun "Curs de medic șef de urgență pentru conducerea interventiilor in cazul accidentelor cu victime multiple, ITACCS (International Trauma Anaesthesia & Critical Care Soaciety - USA” ținut la Copenhaga, după care, cică, s-a plimbat ca lector în Austria, Noua Zelandă și Grecia. În schimb, am văzut că ITACCS ține tot felul de seminare anuale, cu ușile deschise, la care participă medici care lucrează în domeniu, iar la faza cu lectorul am convingerea că s-a dus prin țările alea tot pe la niște seminare unde citești chestii de pe foi și te întorci acasă, de aceea nici nu a detaliat. Lector în sensul de speaker, adică, nu de grad universitar, în caz că asta credeți dacă citiți CV-ul. Apoi, și-a mai trecut un cîrd de așa-zise cursuri pe la diverse instituții: "Brigada de Pompieri Strathclyde, Scoția în România și Scoția”, "Serviciul Medical al Armatei Norvegiene”, "Serviciul de Ambulanță Aeriană Norvegia” și "Brigada de Pompieri din Paris”, astea toate fiind, evident, nu cursuri, ci întîlniri d-alea de schimb de experiență, cum fac toate instituțile și la care se putea duce ușor prin prisma funcțiilor ocupate de-a lungul timpului.

3. Aș fi vrut să iau un pic la puricat și cărțile și articolele înșirate generos în CV. M-am oprit, însă, fiindcă acolo, cu vreo două excepții de manuale care par traduceri de pe la alții, colcăie de lucrări cu co-autori. Iar lucrările cu autori grămadă știm toți cum se scriu. Mă opresc aici, deși ar mai fi cîte ceva de adăugat, însă nu cred că merită să aloc mai mult de o oră din viața mea acestui subiect. Și așa a fost prea mult. Pe scurt, dacă cineva va lua serios CV-ul lui Arafat la puricat, nu prea mai rămâne nimic din el. Ah, stați așa, că rămân totuși funcțiile și decorațiile. Poate ăsta să fie răspunsul la modurile în care, în calitate de comandant al acțiunii, intervențiile dirijate de el au eșuat glorios, de fiecare dată cu victime. Poate totuși Arafat va veni cu răspunsuri la întrebările de mai sus și cu documente care să ateste toate chestiile alea înșirate frenetic în CV.

PS - De remarcat anii de voluntariat de după loviluție. Arafat zice că a trăit atunci din nu știu ce moștenire de familie, că job n-a avut. Sper ca actualul secretar de stat să nu se dovedească a fi fost, în acei ani, un bișnițar de duzină.”