ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul pugilist Marian Velicu, medaliat la Campionatele Mondiale și Europene, a încetat din viață la vârsta de 47 de ani, din cauza unei boli necruțătoare, a anunțat, miercuri, Federația Română de Box, pe pagina sa de Facebook, transmite Știripesurse.

Marian Velicu a fost vicecampion mondial la cat. 48 kg în 2001, la Belfast, după ce în 2000 cucerise bronzul la Europenele de la Tampere, conform Agerpres. El nu a putut să dispute finala din cauza unei infecții la rinichi.

Velicu a participat și la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, fiind învins în turul secund de cubanezul Maikro Romero, care ulterior a cucerit bronzul.

În 2001, el a recunoscut că a luat o pastilă de furesomid pentru a slăbi, fără să știe că medicamentul diuretic se află pe lista substanțelor interzise, conform Libertatea, astfel că Agenția Mondială Antidoping l-a suspendat pentru doi ani din activitatea competițională.

Pe durata suspendării, Velicu s-a angajat ca plutonier în Poliție la Sectia 12 din București, conform apropotv.ro.