ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ronald Biglione, jucător de fotbal la Deportivo Club Independencia din liga argentiniană General Levalle, a murit la o săptămână după ce a fost diagnosticat cu cheaguri de sânge. Fotbalistul a dezvoltat multiple probleme de sănătate la scurt timp după ce a făcut a doua doză de vaccin Covid-19. Timp de două săptămâni, a fost supus unui tratament avansat la Spitalul Italian din Córdoba, dar fără nicio ameliorare. Partenera lui Biglione, Paulina Carrara, a fost prima care a confirmat diagnosticul pentru postul de știri argentinian Nexos del Sur.

Liga Regională de Fotbal și-a suspendat activitatea pe durata weekendului, după aflarea veștii morții sale. Președintele ligii, Sandro Aguilera, a declarat:

„Cu astfel de vești triste și teribile, fotbalul trece în plan secund. În numele tuturor echipelor sportive care alcătuiesc organizația, ne exprimăm durerea pentru moartea lui Biglione. Odihnește-te în pace, prietenul nostru drag, al tuturor!".

Inițial, mass-media a relatat că acesta suferea de o „boală rară” la momentul morții sale.

Ulterior, s-a dezvăluit că, de fapt, cauza morții sale a fost purpura trombotică trombocitopenică (TTP), care a rezultat în urma celei de-a doua doze de vaccin COVID-19. Aceasta este o afecțiune a sângelui care presupune formarea de cheaguri în vasele mici de sânge din tot corpul.

Trombocitopenia trombotică imună indusă de vaccin a fost raportată frecvent în literatura medicală în urma campaniilor de vaccinare împotriva noii boli COVID-19.

Vestea a sosit concomitent cu diagnosticarea starului argentinian de fotbal Sergio Aguero cu aritmie cardiacă - bătăi neregulate ale inimii - după ce a resimțit probleme cardiace în timpul debutului său pe teren propriu pentru FC Barcelona împotriva echipei Alaves. Atacantul va lipsi de pe teren pentru cel puțin 3 luni.