ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angolezul Pedro Banga, fost jucător la CS Maritimo, în Portugalia, a murit duminică, 31 decembrie, după ce a suferit un infarct în timp ce juca fotbal cu prietenii. El avea doar 20 de ani, potrivit gsp.

S-a întâmplat în Luanda, capitala Angolei, după cum scrie marca.com. Fotbalistul a fost transportat de urgență la spital, dar medicii nu i-au putut salva viața.

Sezonul trecut, Banga jucase 16 meciuri la echipa secundă a lui Maritimo, de care se despărțise în vara lui 2023.

La auzul veștii, clubul portughez a reacționat: „Club Sport Maritimo își exprimă cel mai profund regret față de moartea lui Pedro Banga, fost jucător al echipei. Președintele Carlos Andre Gomes și Consiliul lui își exprimă cele mai profunde condoleanțe față de întreaga familie și de prietenii acestuia”.

Pedro Banga a fost internațional angolez de juniori, participând alături de naționala africană la Cupa Mondială U17 din 2019.
 
ACTUALIZARE: După decesul mijlocaș defensiv s-a aflat că acesta urma să ajungă în România. Ar fi trebuit să joace în Liga a 3-a Știința Miroslava, a transmis SportBull.ro

„Clubul Sportiv Știința Miroslava deplânge dispariția tragică și mult prea devreme a angolezului Pedro Banga, jucător de 20 de ani ce avea deja semnat un acord cu formația noastră și bilet de avion spre Iași pentru săptămâna viitoare, urmând a îmbrăca tricoul alb-albastru pentru următoarele 3 sezoane. Sincere condoleanțe familiei”, a scris Știința Miroslava pe Facebook.