ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Sportivă Chauny a susținut ieri un moment de reculegere cu toate echipele ei de fotbal în memoria jucătorului senegalez Oumar N'Diaye, care a murit subit acum o săptămână în urma unui atac de cord.

Trupul lui Oumar N'Diaye, fundaș central al echipei franceze, în vârstă de 28 de ani, a fost deja repatriat în Senegal după decesul său subit de duminica trecută, 2 octombrie 2022.

Atunci l-au coechipierii săi ultima oară în viață, la orele 15.00, după marea victorie a clubului său (3-0). „A jucat un meci mare”, amintea căpitanul echipei, Chaunois Allan Rigeasse.

Câteva ore mai târziu, Oumar N'Diaye a murit subit, în jurul orei 20:00, în urma unui atac de cord, la vârsta de 28 de ani. „Totul era bine și seara a avut dureri în piept. La scurt timp, nu s-a mai simțit bine deloc.”, spunea conaționalul său Mohamed Fall, mijlocaș defensiv la OSQ, un apropiat al jucătorului, citat de presa senegaleză. Ieri, foștii săi colegi l-au omagiat pe terenurile de joc.

FOTO:

În aceeași zi de duminică, 2 octombrie, și Polonia a fost zguduită de o tragedie similară: fotbalistul Szymon Kondycki, în vârstă de 23 de ani, a murit subit. Sâmbătă a jucat ultimul său meci în culorile echipei sale, Łużyczanka Lipinki Łużyckie.

Tânărul fotbalist din zona Zielona Gora s-a stins din viață în după-amiaza zilei de duminică. El lasă în urmă și o soție îndoliată.

„Chiar ieri ne luptam împreună pe teren, astăzi "tu" nu mai ești cu noi...” au scris pe Facebook cei de la Łużyczanka Lipinki Łużyckie, fără a menționa însă cauza decesului tânărului jucător.

„Cu profund regret și tristețe am primit vestea morții subite a jucătorului echipei noastre Szymon Kondycki. Cele mai sincere condoleanțe familiei și celor dragi. Ne vedem pe terenul albastru!” - a scris echipa pe profilul de Facebook al clubului.

„Nu moare cel care trăiește în inimile și în amintirile celor vii.” Cu mare tristețe am primit vestea morții subite a lui Szymon Kondycki, care a reprezentat culorile lui MLKS Budowlani Lubsko în perioada 2017-2022, iar în acest sezon a decis să se întoarcă la clubul său natal. Prin intervențiile sale, a salvat în repetate rânduri echipa de la goluri pierdute. Acum s-a alăturat echipei cerești pentru a juca deja meciuri dincolo”. - acestea au fost cuvintele scrise despre jucătorul de 23 de ani pe profilul fostei sale echipe, Budowlany Lubsko, pe care portarul a reprezentat-o timp de cinci ani.

Slujba de înmormântare a lui Szymon Kondycki a avut loc vineri, 7 octombrie, la ora 13.00, în biserica parohială din Lipinki Luzycki.