"Dansând cu Costică” este proiectul lui Jane Long, un artist stabilit în Australia, care a realizat o colecție de "nebunii superbe” folosind imagini alb negru ale fotografului român Costică Acsinte.

Imaginile istorice au fost modificate cu ajutorul Photoshopului pentru ca publicul contemporan să le înțeleagă și să le asocieze cu momente din istorie.

Fotografiile care au stat la baza acestui proiect fac parte din colecția care a fost restaurată și digitalizată de Cezar Popescu pentru muzeul județean Ialomița. Acestea au fost realizate de Costică Acsinte, voluntar în război, care a developat propriile fotografii și pe cele ale ale piloților și observatorilor aerieni români, francezi sau ale rușilor din grupurile 1 și 3 Aviație. Cele 327 de imagini au fost regăsite într-un album personal.

Printre cei fotografiați se numără și regele Ferdinand, regina Maria, Carol I, generalul Berthelot sau generalul Eremia Grigorescu, notează urbology.ro, citat de b1.ro.

Proiectul va fi expus la Ballart International Foto Biennale, începând cu 22 august.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews