ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 "Dansând cu Costică” este proiectul lui Jane Long, un artist stabilit în Australia, care a realizat o colecție de "nebunii superbe” folosind imagini alb negru ale fotografului român Costică Acsinte.

Imaginile istorice au fost modificate cu ajutorul Photoshopului pentru ca publicul contemporan să le înțeleagă și să le asocieze cu momente din istorie.

Fotografiile care au stat la baza acestui proiect fac parte din colecția care a fost restaurată și digitalizată de Cezar Popescu pentru muzeul județean Ialomița. Acestea au fost realizate de Costică Acsinte, voluntar în război, care a developat propriile fotografii și pe cele ale ale piloților și observatorilor aerieni români, francezi sau ale rușilor din grupurile 1 și 3 Aviație. Cele 327 de imagini au fost regăsite într-un album personal.

Printre cei fotografiați se numără și regele Ferdinand, regina Maria, Carol I, generalul Berthelot sau generalul Eremia Grigorescu, notează urbology.ro, citat de b1.ro.

Proiectul va fi expus la Ballart International Foto Biennale, începând cu 22 august.