ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


După ce toată săptămâna anterioară s-a făcut reclamă la fiecare afișaj de colț de stradă unui târg al vinului în aer liber - fără a se preciza condițiile de participare decât la fața locului -, sibienii au putut observa joi și vineri cum ultracentralul Parc al Tineretului e împrejmuit cu panouri de sârmă pentru weekend. Asta pentru că a devenit „locație privată” pentru un eveniment gastronomic „pașaportizat”, adică la care sunt admiși doar vaccinații, testații sau vindecații de Covid.

 

Iată cum stă treaba: dacă vrei să bei un vin și să mănânci o friptură preparată la rulotă, trebuie fie să fii vaccinat de mai multe zile, fie să dai fuga la spital, în apropiere, pentru a-ți face un test RT-PCR pe banii tăi. Poți să-ți faci un test rapid, tot pe bani, la singura intrare în parc, dar mă îndoiesc că va mai fi valabil și a doua zi, în caz că dorești să revii (festivalul ținând 4 zile). Absurditatea unor asemenea „precauții” e dată de eliminarea restricțiilor în aer liber: practic, pe strada care mărginește parcul, ești liber să circuli fără mască și fără griji, dar cum intri în parcul înconjurat de garduri, trebuie să fii vaccinat sau testat. Iar asta pentru ce? Pentru un loc la o masă în aer liber unde să mănânci, să bei și să asculți muzică. Păi același lucru poți să-l faci și fără „precauții” în piețele și pe străzile aceluiași oraș! Dar dacă vrei musai în parc, atunci trebuie să stai la coadă, să te lași dirijat ca bovinele printr-o singură intrare în țarc, bașca ți se mai recomandă să porți mască și să păstrezi distanțarea, că vaccinul sau testul le-ai făcut degeaba! A, și nu uita să plătești cu cardul, fiindcă banii pot transmite particule virale, cum ne-a învățat pe noi cel mai mare fake news din timpul pandemiei, dinainte de „imunizare” și de „libertate”. Dar vai, se pare că am luat cumva fricile după noi? (Vechile obiceiuri sunt greu de îngropat). Sau că „ne-am” vaccinat degeaba, duși de nas cu niște „drepturi” care oricum nu ni se mai acordă?

Mă întreb cum se vor simți „aleșii” clienți ai parangheliei în spatele panourilor cu gratii, la loc cu verdeață și cu (strictă) supraveghere. Le doresc distracție plăcută, dar poate îi va trece un fior pe șira spinării: „băi, dar dacă ne pun ăștia condiții și ca să ieșim din țarc?”... Atât despre „libertate”!

 

PS: Partea cu adevărat proastă nu e nici măcar discriminarea sănătoșilor nevaccinați - ne-am obișnuit cu asta! -, ci faptul că asemenea evenimente care promovează segregarea pe criterii covidiene sunt plătite și din taxele/impozitele populației generale - aia majoritar nevaccinată. Pe afișele publicitare care au anunțat marele târg de weekend scria că el este „cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu” - aici sunt banii dumneavoastră! -, dar și promovat în parteneriat de TOATĂ presa locală, inclusiv de cea pe care o credeam conservatoare. Oare or fi știut ziarele și radiourile pe ce experiment nazistoid își pun numele „cu mândrie”? 

 

Nu de alta, dar când orice om cu bun simț din „capitala bunelor maniere” va trage linie și va lua decizii în consecință, s-ar putea ca lehamitea față de acest eveniment privat în spațiu public să se răsfrângă și asupra firmelor partenere. Care, ce să vezi, trăiesc din vânzări, nu din „mândria de a fi alături”! 


 


 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Parcul Tineretului Vaccinat

Vezi galeria Parcul Tineretului Vaccinat