ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii din lumea întreagă au fost șocați de comparația dintre imaginile cu modul în care a fost sărbătorit Anul Nou în Times Square, complet goală, și pe străzile din Wuhan, arhipline, scrie Adrian Pătrușcă în EVZ. Imaginile vorbesc de la sine. În baza articolului am adăugat și o comprație Wuhan - București.

Utilizatorii rețelelor sociale au fost scandalizați de imaginile șocante care înfățișau un Times Square pustiu la New York, în seara de Anul Nou, în timp ce la Wuhan, focarul pandemiei de COVID, în China, petrecăreții au umplut străzile fără nici o restricție.

În mod normal, în Times Square, zeci de mii de oameni se adună la fiecare sfârșit de an pentru a asista la căderea globului, în noaptea Anului Nou. Anul acesta, însă, carantina impusă de guvernatorul Democrat Andrew Cuomo și de primarul Democrat Bill de Blasio i-a împiedicat pe new yorkezi să sărbătorească pe străzi.

Metropola părea sub stare de asediu: au fost instalate bariere pentru a-i împiedica pe oameni să pătrundă în Times Square, în timp ce forțele de poliție vigilente îi trimiteau pe oameni acasă, scrie News.com.au.

Cu toate acestea, la Wuhan, locul de origine al pandemiei, mii de persoane s-au bulucit, fără nici o grijă pentru „distanțarea socială” și marea majoritate a lor fără să poarte mască, veseli, purtând baloane în mâini și fotografiind.

Șocanta discrepantă între imagini vine după ce săptămâna aceasta mai fuseseră publicate fotografii în care erau prezentate imagini cu barurile, restaurantele și cluburile din Wuhan supraaglomerate, fără nici un indiciu că metropola de 11 milioane de locuitori ar traversa o pandemie, asemenea restului lumii.

Mai multe țări, în frunte cu Statele Unite, au cerut în repetate rânduri o investigație a modului în care a apărut coronavirusul și pandemia de COVID.

Mai multe voci au emis ipoteza că virusul SARS-CoV-2 este în realitate un produs de laborator, care a scăpat din laboratorul de virusologie din Wuhan, unde se fac diverse experimente pe virusuri purtate de lilieci. Nu a fost exclusă nici ipoteza unei arme biologice.

Până la această oră, Statele Unite au înregistrat aproape 20 de milioane de cazuri de COVID-19 și aproape 345.000 de morți.

În schimb, în China, țara de origine a pandemiei, în mod absolut uluitor, au fost raportate doar 87.000 de cazuri de persoane infectate și numai 4.600 de decese, mai arată jurnalistul.

La aceste comparații putem adăuga și România, țară cu sub 20.000.000 de locuitori - față de 11.000.000 de locuitori cât are Wuhan sau 1,4 miliarde cât are China - și unde până la ora aceasta autoritățile au raportat 15.767 de decese cauzate de Coronavirus.