ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitat în emisiunea lui Tucker Carlson de la Fox News, fostul consilier prezidențial Scott Walter, actual președinte al Capital Research Center, a dezvăluit că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a donat 350 de milioane de dolari în 2020 către o „organizație nonprofit” americană, care a redirecționat banii către numeroși oficiali guvernamentali pentru a-i „ajuta să organizeze alegerile” prezidențiale din această toamnă, atât de contestate din cauza suspiciunilor de fraudă.
 
Beneficiarul banilor lui Zuckerberg, Center for Tech and Civic Life (CTCL), se revendică a fi o „echipă de tehnologi civici, formatori, cercetători, experți în date și administrarea alegerilor, implicați în susținerea unei democrații mai informate și mai asumate, precum și în modernizarea alegerilor din Statele Unite”. Unul dintre statele în care CTCL a redistribuit fondurile „non-partizane” primite de la patronul Facebook este Georgia, unde susținătorii lui Donald Trump protestează în stradă, considerând că li s-au furat voturile și contestând televiziunea CNN, care îl dă câștigător pe Joe Biden. 

Redăm mai jos filmarea emisiunii de la Fox News, precum și transcrierea intervenției analistului Scott Walter, traduse în română de ProDocens Media

„Avem informații noi în această seară despre donații de la cei mai bogați oameni, care au ajuns la oficialii electorali locali din toată America, deoarece miliardarii nu au încă suficientă influență în această țară. Se pare că Mark Zuckerberg și soția lui au dat 350 de milioane de dolari unei organizații nonpartizane și nonprofit, numită Center for Tech and Civic Life. Sigur că da!

Apoi, grupul a redistribuit fondurile către oficiali guvernamentali, aparent pentru a-i ajuta să organizeze alegerile. Suntem ușurați că mogulii tehnologici au, în sfârșit, o oarecare influență asupra vieții americane. Scott Walter, președintele Capital Research Center, a analizat aceste donații și ne spune ce a descoperit. Scott, mulțumesc pentru prezență. Despre ce e vorba, mai exact?

De ani de zile, stânga cheltuie o avere în fiecare ciclu electoral, prin aceste presupuse organizații non-partizane non-profit, pentru a mobiliza electoratul favorabil candidaților lor. Inteligentă strategie, nu?

Anul acesta au trecut la un nou nivel, alimentați de cele 350 de milioane. De obicei, vorbim de aproximativ 100 milioane, de la fundații precum Soros sau Ford. Zuckerberg a supralicitat cu 350 de milioane, către un singur nonprofit, care a distribuit banii la mii de oficiali electorali locali. Am început să facem o analiză în fiecare stat în parte. Am constatat că Georgia a rentabilizat foarte bine investiția. 

Trebuie să ne punem o întrebare. Dacă ești Mark Zuckerberg, controlezi social media, prin care oamenii comunică cu cei dragi, ești miliardar până la 30 de ani, de ce mai trebuie să influențezi și alegerile? De ce nu vorbește nimeni despre asta? Nu-i cunosc motivele, dar sunt două care mi se par foarte evidente. Ar prefera să fie Biden sau Trump la Casa Albă? Dacă ți-e frică de reglementarea tehnologiei, nu e greu de ghicit.

Și, în al doilea rând, stânga politică îl presează, fiindcă nu-i cenzurează suficient pe conservatori pe Facebook. Așa că se implică în alegeri.

Există un efort serios de a determina care a fost efectul acestor donații asupra alegerilor? Știu doar ce eforturi facem noi. După cum am spus, facem analize de la stat la stat. Am început cu Georgia și vă voi oferi două statistici destul de impresionante. Există 10 districte care au primit cele mai mari subvenții de la Center for Tech and Civic Life. Sigur că nu sunt total transparenți, dar am reușit să descoperim că 9 din cele mai mari 10 subvenții au fost acordate unor districte care l-au ales pe Biden. Cele 10 districte, din totalul de 159 din Georgia, au avut cea mai mare schimbare procentuală în favoarea democraților, de 14%, un procent imens. Ei au finanțat 9 din acestea 10. 

Trebuie să spun că e frustrant să vezi cât de organizată e stânga. Ei înțeleg modul în care funcționează sistemul și vor să-l controleze.

Cei care iubesc America și vor să o păstreze nu sunt prea organizați. Fac mult zgomot la televizor, dar nu par să facă ce trebuie pentru schimbări pe termen lung. Ai observat? Așa e.

În acest caz, una dintre soluții ar fi fost ca organizațiile nonprofit să nu se poată ocupa de înregistrarea și mobilizarea alegătorilor, cu atât mai puțin să se implice alături de oficialii guvernamentali. Dar legea e neclară. Cei din tabăra conservatorilor s-au speriat ca nu cumva să încalce legea, așa că n-au făcut-o, pe când cei de stânga au făcut-o fără rușine. 

Deoarece controlează sistemul și nu sunt pedepsiți. Dacă ești Roger Stone, vei merge la închisoare pentru tot restul vieții. Dar ei nu vor fi pedepsiți pentru nimic, după cum bine știi. Scott, m-am bucurat să te revăd. Mulțumesc. Mulțumesc și eu”, este schimbul de replici dintre prezentatorul Tucker Carlson de la Fox News și analistul Scott Walter, președinte al Capital Research Center, tradus de ProDocens Media