ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După anunțul de luni seară al președintelui socialist Emmanuel Macron privind vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale, dar și condiționarea accesului în spații publice și în transportul public de pașaportul „sanitar” pentru toți francezii, societatea reacționează cerând înlăturarea lui Macron de la putere, decretând rezistența față de tiranie și apărarea valorilor republicane: libertate, egalitate, fraternitate. Interesant este că în Franța nu reacționează doar societatea civică, ci și delegații poporului în Adunarea Națională (parlamentarii) - fenomen aproape inexistent în România.

Deputatul Nicolas Dupont-Aignan, membru al mișcării „Debout, la France!” (Franța, în picioare! - o posibilă replică la denumirea partidului macronist, „La Republique en Marche” - Republica în marș), fost primar al orășelului Yerres din sudul Parisului, a reacționat marți pe Facebook la măsurile anunțate de Emmanuel Macron - președintele întrevede chiar vaccinarea obligatorie universală -, cerându-le cetățenilor să opună rezistență și să nu abdice de la valorile de libertate și egalitate pe care se fundamentează Republica Franceză. Cuvântul „rezistență” e unul foarte încărcat de semnificații pentru francezi, evocând rezistența împotriva ocupației naziste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Îndemnându-i pe francezi la rezistență față de Macron, e ca și cum l-ai pune pe Macron pe același palier cu Hitler în mentalul colectiv, echivalând și regimul liberticid pandemic cu dictatura și ocupația nazistă. Ceea ce înseamnă că Franța nu mai este o țară liberă, iar pericolul suprem este întrupat de Macron (și de măsurile sale nedemocratice).

„Abdicarea de la libertățile noastre, discriminarea nevaccinaților, o asemenea lume vă înspăimântă? SĂ REZISTĂM!”, este îndemnul pe care li-l adresează francezilor deputatul Dupont-Aignan pe Facebook.

„Această extindere a pașaportului sanitar va marca Istoria contemporană a Franței ca ziua în care frica ne-a luat definitiv libertățile, ca ziua în care, pentru prima dată în istoria sa democratică, Națiunea își diferenția fiii în funcție de o serologie, creând de facto două categorii de cetățeni, tratate diferit, înzestrate diferit. 


Împotriva acestui proiect scelerat, o singură soluție: Rezistența!”, a concluzionat marți deputatul francez.  
 
El a publicat și o filmare, pe care am redat-o în deschiderea acestui articol. Iată introducerea prin care Dupont-Aignan își prezintă materialul video:
 
„Emmanuel Macron a înnebunit!

Trenuri, restaurante, cafenele, cinematografe... Macron scoate în afara legii milioane de francezi, în disprețul drepturilor noastre fundamentale și al egalității republicane.
Naufragiul în direct al democrației noastre!

Sentiment de durere și dezgust față de un regim de apartheid care se implementează. O politică inspirată din cele mai rele autocrații face Franța să se scufunde într-o societate a controlului: farul Lumii, al Libertății, al Luminilor, tocmai s-a stins!

A sosit momentul să reacționăm: Francezi, nu cedați! O altă politică este posibilă”, a îndemnat deputatul Nicolas Dupont-Aignan.

Videoclipul lui, transmis în direct pe Facebook, a făcut 1.200.000 de vizualizări, a stârnit 55.000 de reacții și 17.000 de comentarii până la ora publicării acestui articol.
 
Filmarea de marți a deputatului Dupont-Aignan vine după un alt material similar difuzat sâmbătă, în care acesta se întreabă: Criza este un epidemică sau a gândirii? Civilizația noastră, față în față cu declinul ei.