ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Alianței pentru Unirea Românilor a decis invalidarea alegerii lui Francisc Tobă pentru Parlament. El a fost pe primul loc pe listele AUR la Brașov, la Camera Deputaților, deși numele său este asociat cu reprimarea manifestanților sibieni din Decembrie 1989. Active News a relatat că Francisc Tobă, fost deputat FSN-PDSR este acuzat de crime abominabile comise în Decembrie 1989 la Sibiu. Tobă este și PĂRINTELE FONDATOR al STS, serviciul special care a organizat și numărat voturile din Alegerile Parlamentare de pe 6 decembrie 2020.

George Simion, co-lider al AUR, a declarat că au luat această decizie după ce au făcut propriile investigații, urmare a informațiilor apărute în presă: „Multe dintre acele orori s-au adeverit. Am procedat în consecință”. Potrivit ȘtiripeSurse.ro, locul lui Francisc Tobă va fi ocupat de Raluca Borta, a doua de pe lista AUR în circumscripția Brașov.
 
Propunerea lui Simion s-ar putea să nu fie chiar realizabilă, din moment ce parlamentarii și-au primit deja de săptămâna trecută certificatele de validare a mandatelor.
 
Generalul Nicolae Roman, suspectat și el în legătură cu reprimarea sângeroasă a Revoluției la Timișoara, pare a fi susținut în continuare pentru a ajunge în Parlamentul României. Miercuri, într-o intervenție pentru B1 TV, Simion a susținut că a analizat personal situația și a ajuns la concluzia că „e acuzat pe nedrept. A pactizat cu revoluționarii”. 
 
Într-un material intitulat Pentru ce aș susține AUR. Răspuns dlui Sorin Lavric, președintele Senatului Alianței pentru Unirea Românilor, Victor Roncea de la ActiveNews solicita lepădarea AUR de cei doi dar și de masonii care se învârt în jurul conducerii Alianței. Colac peste farmazoni, presa a mai relatat între timp și despre un clan țigănesc din Vaslui care face parte din AUR.
 
Editorialistul ActiveNews Valerian Stan, care a votat pentru AUR la parlamentare, afirma la rândul său: "Partidul pe care l-am susținut la alegerile locale și la cele de azi mi-a servit în ultima perioadă câteva surprize dureroase. Despre unele am și scris, fără să-mi retrag sprijinul însă. La această oră, la care ce scriu nu le mai poate face vreun rău la urne, le spun liderilor AUR că au aruncat o tonă de mizerie în capul fiecărui român care i-a votat prin înscrierea pe listele parlamentare a lui Francisc Tobă, un om al Sistemului cu un trecut absolut sinistru, între altele cu complicități la crime abominabile în Decembrie 1989. Un asemenea afront, și încă altele, cum spun, nu merita nici imensa masă a tinerilor membri și susținători ai acestui partid – mulți, oameni de o calitate și dăruire care rar mai pot fi găsite azi la noi. Voi continua totuși să sper că în timp asemenea lucruri nu vor mai fi posibile la acest."  
 
Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase. Împreună cu Lt. Col. Dragomir Aurel, începând cu data de 22.12.1989, însoțiți de militari în termen, înarmați, au ridicat din secțiile Spitalului Județean Sibiu mai multe persoane rănite, în ciuda insistențelor cadrelor medicale. Aceștia au fost duși într-o sală de sport unde ar fi fost bătuți de militari. După 1989, Francisc Tobă a devenit vicepreședintele FSN din Sibiu, deputat FDSN (septembrie 1992); președintele Organizației FDSN din Sibiu și membru al Grupului parlamentar al PDSR. Tobă a fost și consilier al lui Adrian Năstase, iar anul trecut făcea parte din conducerea Partidului Neamul Românesc al fostului parlamentar PSD Ninel Peia.