ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși Franța primește săptămânal 500.000 de doze de vaccin BioNTech / Pfizer, până în prezent țara a vaccinat doar circa 0,01% din populație, spre deosebire de Germania cu 0,44% sau de Marea Britanie cu 1,39%, potrivit portalului Our World in Data. Situația nu s-a schimbat simțitor de la infografia de acum câteva zile, când ActiveNews relata că doar 350 de francezi au primit vaccinul, deși se dorește aprovizionarea cu 500.000 de doze pe săptămână.

Cu câteva săptămâni în urmă, Profesorul francez dr. Eric Caumes, șeful departamentului de boli infecțioase de la spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, declara pentru Le Parisiennu a văzut niciodată atât de multe efecte adverse la un vaccin, ca la cel produs de Pfizer și că nu se va vaccina cu un vaccin anti-coronavirus bazat pe ARN mesager, cum sunt cele distribuite de Crăciun în toată Uniunea Europeană. De remarcat că acel medic nu era un negaționist al pandemiei, având în alte rânduri opinii foarte conformiste față de lockdown și distanțare fizică.