ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni în curând obligatorie pentru toți adulții din Franța, iar anumite voci „cu autoritate” sugerează că ar trebui să fie vaccinați și copiii cu vârsta mai mare de 12 ani, potrivit The Times.

Premierul Jean Castex le-a cerut parlamentarilor și autorităților de stat să propună modalități de a extinde vaccinarea obligatorie la toți adulții, după ce inițial a fost impusă doar personalului medical.

Potrivit The Times, circa 20% dintre adulții francezi declară că refuză vaccinarea, procentul ajungând la 26% în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Dominique Le Guludec, șefa Înaltei Autorități pentru Sănătate (HAS) din Franța, care consiliază guvernul pe teme de politici de sănătate publică, poartă discuții pe această temă cu diverși „experți” care consideră că vaccinarea obligatorie ar putea fi singura modalitate de a pune capăt pandemiei.

„Ne pare rău să facem din vaccinare o obligație. Întotdeauna am crezut că este mai bine să convingem oamenii”, a declarat ea. Ea a sugerat vârsta de 12 ani ca vârstă minimă, dar a precizat că studiile vor arăta în această vară dacă și copiii mai mici de atât ar trebui să fie injectați.

Cu toate acestea, Olivier Véran, ministrul sănătății, a negat că francezii sunt pe cale să fie obligați să vaccineze. „Nu îi vom obliga pe francezi să se vaccineze. Așa ceva nu este pentru populația generală”, a declarat el în timpul unei vizite la un azil de bătrâni din Paris.

Guvernul francez pregătește o lege, care va fi probabil adoptată în cursul acestei luni, care va obliga personalul din spitale, cabinete medicale și cămine de bătrâni să se vaccineze. Până în acest moment, 57% din personalul din căminele de bătrâni și 64% din angajații din spitale au făcut cel puțin o doză de ser Covid. 34% dintre persoanele din Franța sunt vaccinate complet (cu ambele doze), în timp ce 51% au primit cel puțin o doză.

Gabriel Attal, un purtător de cuvânt al guvernului, a declarat că obiectivul este de a obliga personalul medical să se vaccineze până la începutul lunii septembrie. El a spus că există un resentiment tot mai mare față de cei al căror refuz împiedică sfârșitul epidemiei (!).

Cazurile de coronavirus din mai multe centre de îngrijire au fost puse pe seama personalului nevaccinat (fără a se spune dacă nu cumva bolnavii fuseseră deja vaccinați și au făcut Covid ca reacție adversă la vaccin - n.r.). Premierul Castex a declarat că pentru el este de neînțeles ca „persoanele a căror sarcină este de a proteja persoanele cele mai fragile” să evite vaccinarea.

Un consilier al premierului a declarat că guvernul se consultă cu autoritățile constituționale referitor la legalitatea vaccinării universale. Obligativitatea ar putea fi extinsă mai întâi la personalul din școli și la angajații care au contact cu publicul, cum ar fi chelnerii și personalul din magazine.