ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Articolul 8 privind reforma pensiilor din Franța,a fost adoptat în comisia mixtă. Cei șapte deputați și șapte senatori avansează în studierea reformei pensiilor. Ei tocmai au votat articolul 8 privind carierele lungi, a anunțat pe Twitter deputatul LFI Mathilde Panot, potrivit LeFigaro.

În timp ce o mână de deputați și senatori decid asupra viitorului reformei într-o comisie comună, liderii sindicali conduc marșul parizian. Protestatarii au plecat la ora 14.20 de la Invalides, pentru a ajunge în Place d'Italie la ora 19.00.

Manifestația din această zi are ca scop să pună presiune asupra Parlamentului, au declarat liderii sindicatelor, lansând și un avertisment pentru guvern: o trecere a textului prin 49.3 ar fi un „viciu democratic", a amenințat Laurent Berger, pentru CFDT. Acest lucru ar slăbi „legitimitatea politică a acestei legi", a adăugat omologul său de la Unsa.
 
Forțele de ordine au luat primele măsuri în Place Victor Basch din Lyon. Situația a devenit tensionată pentru câteva momente, înainte ca procesiunea să plece însoțită de fanfară.
 
Pentru moment, sindicatele sunt încă încrezătoare că jocul nu s-a terminat. „Este o săptămână decisivă", a recunoscut François Hommeril, pentru CFE-CGC, vorbind despre scenariile din zilele următoare ca despre „căi paralele, care nu se intersectează niciodată".

La ora 15.00, numărul manifestanților se ridica la aproximativ 207.000 de persoane în stradă, potrivit datelor transmise de prefecturi, față de 532.000 marți, 7 martie, și 152.000 sâmbătă, 11 martie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews