ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Datele a 33 de milioane de persoane din Franța au fost furate în cel mai mare atac cibernetic din istoria țării, afectând aproape jumătate din populație. Doi furnizori de servicii pentru companiile de asigurări medicale au fost ținta atacului, dezvăluind date personale ale milioane de oameni, scrie EuroNews, citat de Știripesurse.

Autoritățile au început o investigație, iar CNIL (autoritatea franceză pentru protecția datelor) a confirmat că informațiile furate includ starea civilă, data nașterii, numărul de securitate socială, numele asiguratorului de sănătate și acoperirea asigurării, fără a implica detalii bancare, adrese medicale sau de contact.

„Este prima dată când există o încălcare la o asemenea amploare”, a declarat Yann Padova, avocat specializat în protecția datelor digitale și fost secretar general al Autorității franceze pentru protecția datelor (CNIL), pentru postul francez Franceinfo .

Potrivit Padova, aceasta este „cea mai mare breșă de securitate din Franța”.

Două companii - Viamedis și Almerys - sunt furnizori de servicii pentru companiile de asigurări medicale. Au fost victimele unui atac cibernetic care a avut loc la cinci zile una de alta la începutul lunii februarie.

Potrivit primului furnizor, Viamedis, hackerii au phishing și au folosit datele de conectare ale profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a intra în sistem.

Almerys a spus că hackerii nu au încălcat sistemul său central, ci au accesat un portal folosit de profesioniștii din domeniul sănătății, scrie euronews.com.

Cei doi furnizori au depus plângeri la procuror și o anchetă este în desfășurare.

Peste 33 de milioane de persoane - puțin sub jumătate din populația franceză - au fost afectate de scurgerea de date, care includea detalii precum „starea civilă, data nașterii și numărul de securitate socială, numele asigurătorului de sănătate și acoperirea oferită de poliță. „dintre persoanele afectate, potrivit autorității franceze pentru protecția datelor (CNIL).