ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând din primăvara anului viitor, România va găzdui încă 3.000 de militari NATO, ca parte a unei decizii strategice la nivelul alianței. Acești soldați se vor alătura Grupului de Luptă francez de la Brașov, care va fi consolidat la nivel de brigadă, scrie Știri Diaspora.

Anunțul a fost făcut joi de către generalul francez Loïc Girard, locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est al NATO din România. Această decizie vine ca răspuns la necesitatea consolidării capacității de apărare a alianței în regiune, având în vedere provocările de securitate din Europa de Est.

Actualmente, există peste 1.000 de militari NATO staționați în România, iar această nouă infuzie de trupe va spori semnificativ prezența și capacitățile de apărare ale NATO în țară. Grupul de Luptă al NATO din România a fost înființat în urma invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, ca parte a eforturilor de consolidare a securității în regiune.

Franța, care este țara lider a acestui grup de luptă, își va intensifica prezența militară în România prin desfășurarea de trupe suplimentare și echipamente militare de ultimă generație. În bazele naționale vor fi dislocate 37 de tancuri Leclerc și obuziere Caezar, pentru a consolida capacitățile de luptă și de descurajare în fața oricăror amenințări potențiale, conform Digi24.

Această decizie subliniază angajamentul ferm al NATO față de securitatea și stabilitatea Europei de Est și demonstrează solidaritatea alianței în fața provocărilor de securitate din regiune. România continuă să joace un rol esențial în asigurarea securității în Europa și în consolidarea parteneriatului transatlantic.
 
Astfel că, Grupul de Luptă NATO de la Cincu va fi ridicat, în 2025, la nivel de brigadă,