ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 a ajuns la faza care pe care, cu orice preț. În timp ce o petiție online încearcă să adune semnături pentru   organizarea unui referendum de demitere a lui Clotilde Armand, în spațiul public a apărut o înregistrare de la una dintre ședințele organizate de primăriță cu membrii USR și funcționarii publici legată de scandalul gunoaielor din Sectorul 1 și rezilierea contractului cu Romprest.
 
Înregistrarea audio cu Clotilde Armand și membrii USR a fost prezentată de Victor Ciutacu, potrivit România TV, și scoate în lumină un dialog halucinant despre eliminarea Romprest:

– Participant 1 – Durează, durează.

– Participant 2 : Nu e bine nici foarte mult gunoi să lăsăm pe stradă! Necontrolat!

Clotilde Armand: De ce?

Participant: Că e imaginea noastră! Aia e problema!

Clotilde Armand: Împingem către…

Participant 3: Actul Adițional nr. 1 definește ce înseamnă depozit necontrolat, cum se tarifează și cum se plătește. Deci ele sunt toate reglementate în acest contract și în actele adiționale. Dacă nu ne vom uita puțin la ele …

Clotilde Armand: Ok! Cine se ocupă de asta? Într-o săptămână să veniți cu o soluție [neinteligibil]..

Participant: Dar încă o dată, nu se poate unilateral. Ele vor fi atacate dacă nu …

Clotilde Armand: Pai nu, dar trebuie să găsim în ce scrie acolo, lucrul unde de fapt e o lipsă […] Dar, până atunci, voi împingeți! Cu rea credință, nu mă interesează.

Participant: N-ați auzit asta!!

În scandalul gunoaielor din Sectorul 1 a intervenit și Avocatul Poporului. Instituția a anunțat, marți, că s-a sesizat și a întreprins demersuri pe lângă Primăria Sectorului 1 în legătură cu asigurarea serviciilor de salubrizare.

”Având în vedere informațiile prezentate în mass-media privind situația generată de cantitatea foarte mare de deșeuri adunate pe trotuarele din Sectorul 1, dar și constările proprii, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, întrucât serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecția sănătății populației, dar și a mediului, au fost întreprinse demersuri la Primăria Sectorului 1 București, referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare pe raza Sectorului 1 din București”, a transmis, marți, Avocatul Poporului.