ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de Biruință” a desfășurat în ultima perioadă mai multe acțiuni de ajutorare a vârstnicilor și a altor persoane izolate la domiciliu. Cea mai recentă realizare este salvarea unei femei în vârstă de 83 de ani, imobilizate la pat și abandonate într-un apartament de bloc.  

„Astăzi am fost sunat de o doamnă foarte îngrijorată de soarta vecinei sale de bloc, o femeie de 83 de ani, pe care o știa imobilizată la pat, ... fără să bea și să mănânce nimic de multe zile. Mi-a mărturisit că a apelat la toate instituțiile statului pentru a încerca să o salveze, dar a fost refuzată de fiecare dată. Nimeni nu voia să se apropie măcar de biata bătrână care ... abia mai sufla.

Ne-am gândit că degeaba ar fi credința noastră dacă am fi rămas nepăsători!

Ne-am luat inima în dinți și, împreună cu vecina cea grijulie, am intrat în casa bătrânei care ar fi trebuit să fie îngrijită de un tânăr care îi lua pensia în fiecare lună. De când bătrâna era la pat, acesta dispăruse. (...)

Frații au luat-o pe sus, cu mare delicatețe iar fetele noastre au spălat-o ... am curățat patul și ... am așteptat ambulanța ... au venit două echipaje medicale care, după ce i-au acordat primul ajutor, au dus-o la spital.

Vom urmări evoluția bătrânei și o vom interna într-o casă pentru bătrâni, dacă Dumnezeu va rândui să fie salvată.

Toți participanții la această acțiune, trei bărbați și trei femei, mi-au mărturisit la final că sufletele lor erau învăluite de o bucurie imensă.

Era darul Lui Dumnezeu pentru frumoasa acțiune a acestor oameni minunați din Frăția Ortodoxă!”, a scris luni pe Facebook administratorul paginii Frăției Ortodoxe.

Impresionată de faptul că tinerii voluntari, urmând exemplul samarineanului milostiv, nu au trecut nepăsători pe lângă suferința aproapelui lor, vecina grijulie care sesizase situația bătrânei a luat decizia de a se apropia mai mult de Biserică.
 
Frăția Ortodoxă îi cheamă, în aceste vremuri dificile, la implicare pe toți cei care doresc să i se alăture în sprijinirea vârstnicilor izolați la domiciliu.