ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fumatul pe străzi și pe terasele cafenelelor a fost interzis începând de joi, 13 august, în provincia spaniolă Galicia, cu excepția cazurilor în care fumătorul poate menține o distanță de siguranță de cel puțin doi metri față de ceilalți oameni. 

Această măsură, fără precedent în Spania, își propune să reducă posibilitatea transmiterii noului coronavirus. Purtarea măștii de protecție nu poate fi ignorată „pentru a fuma țigări sau țigarete electronice (…) pe drumurile publice sau în aer liber, inclusiv terase, cu excepția cazului în care este posibilă menținerea permanentă a unei distanțe minime de doi metri între oameni”, se arată în buletinul oficial al acestei regiuni din nord-vestul Spaniei, potrivit Smart Radio.

Încă de la sfârșitul lunii iulie, Societatea Spaniolă de Epidemiologie a recomandat interzicerea fumatului în aer liber, sub motivul că „fumătorii care sunt infectați și asimptomatici pot emite particule infectate, iar fumul le transportă și pun în pericol restul populației”.