ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Funcționarii publici scoțieni sunt instruiți că sexul biologic este o „invenție” care a fost „introdusă de instituțiile medicale pentru a consolida supremația albă și opresiunea de gen”.

Rețeaua internă de personal LGBTI+ a guvernului scoțian, finanțată de contribuabili – o administrație descentralizatăechivalentă aproximativ cu un guvern de stat din SUA – a avut permisiunea de a preda cursul „Trans 101” adresat funcționarilor publici, în timpul orelor lor de lucru, promovând ceea ce oponenții au descris, în comentarii pentru The Telegraph, a fi „materiale accentuat politice și discriminatorii”.

Un „abecedar” al limbajului trans se referă cu un dispreț puternic la așa-numitele TERF („trans-exclusionary radical feminist”), sau feministe radicale trans-exclusive, sugerând că ar trebui rebotezate ca fiind FART-uri [Feminism-Appropriating Ridiculous Transphobes, „transfobe ridicole care apropriază feminismul” - cu acronomimul inventat care are și un înțeles trivial].

„TERF sunt transfobi organizați haotic într-un grup de ură la adresa [persoanelor] trans”, care suferă de o „obsesie față de persoanele trans în sport”, se afirmă în manual, citat de Breitbart

„Deși urăsc toate persoanele trans, ei le atacă pe femeile trans într-un mod deosebit de agresiv, deoarece femeile trans contestă viziunea TERF despre esențialismul biologic cu privire la identitatea și experiența femeilor”, se mai arată în manual, care adaugă că TERF manifestă o „fascinație nesănătoasă față de copiii trans și fac mari eforturi să facă grea viața copiilor trans”.

Pe lângă respingerea sexului biologic ca fiind un „fals” inventat pentru a „consolida supremația albă”, cursul contestă termenii „depășiți” de „bărbați biologici” și „femei biologice” și chiar pe aceia de „cu corp de bărbat” și „cu corp de femeie”.

Comentând cu privire la curs, Susan Smith, de la organizația For Women Scotland [care militează pentru drepturile femeilor] – care ar putea fi catalogată de către inițiatorii cursului ca fiind un „grup FART” – a întrebat cum ar putea femeile să aibă încredere că „funcționarii publici, inclusiv cei care pot elabora această legislație precum reforma bazată pe recunoașterea identității de gen, vor avea grijă de drepturile noastre când sunt instruiți să ne definească prin calificative ofensatoare și să ne spună că suntem grupuri de ură?”

Smith a mai sugerat că astfel de cursuri sunt ilegale având în vedere natura lor părtinitoare sub aspect politic și ideologic: „Probabil că guvernul Scoției crede că sunt mai presus de Legea privind egalitatea și alte legi legate de discriminarea la locul de muncă – nu sunt!”, a spus aceasta.

Totuși, guvernul central al Marii Britanii condus de conservatori a ezitat până acum să ia vreo măsură cu privire la o astfel de îndoctrinare evidentă în sectorul public.