ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIN BUN = SÂNGE BUN. Asta pare să spună un studiu făcut public azi de The Daily Mail și preluat de ȘtiripeSurse. Potrivit unor noi cercetări, vinul roșu ar putea ajuta la prevenirea COVID-19, scriu sursele citate.

Persoanele care beau mai mult de cinci pahare pe săptămână au un risc cu 17% mai mic de a contracta virusul.

Experții cred că acest lucru se datorează conținutului de polifenoli, care poate inhiba efectul virușilor precum gripa și infecțiile legate de tractul respirator.

Băutorii de vin alb care consumă între unul și patru pahare pe săptămână au avut un risc cu 8% mai mic de a contracta virusul în comparație cu cei care nu consumă.

Din păcate pentru ei, băutorii de bere și cidru au avut o șansă cu aproape 28% mai mare de a lua COVID, indiferent de cât de mult au consumat.

Cifrele din baza de date britanică UK Biobank au fost analizate la Spitalul Shenzhen Kangning din China, mai transmit sursele citate.

Se știe de altfel că un pahar de vin roșu pe zi te ferește și de atacul de cord.

Nu același lucru este valabil și despre tutun.

Reamintim că Nicu Covaci de la Phoenix a declarat că pentru a se face bine de Covid a folosit și „medicamentul acela care se extrage din prună”.

Citiți și 5 sfaturi despre cum să alegi un vin bun! Ce spun experții