ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce de Ziua Culturii Naționale și-a decorat fotograful, președintele Iohannis a împărțit miercuri o nouă decorație. Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de decorare a Grupului pentru Dialog Social (GDS), la împlinirea a 30 de ani de la înființare și de la apariția primului număr al Revistei 22, editată de GDS, anunță Administrația Prezidențială.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru contribuția semnificativă adusă, în cei 30 de ani de activitate, la procesul de tranziție și consolidare democratică, pentru promovarea valorilor și principiilor democratice, a drepturilor și libertăților fundamentale, precum și pentru demersurile susținute în direcția cultivării spiritului civic în rândul tinerei generații și pentru derularea unor activități de prezervare și promovare a istoriei recente și a patrimoniului cultural în societatea românească, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler , Categoria F – „Promovarea culturii”, Grupului pentru Dialog Social (GDS)”,  se spune în comunicatul Administrație Prezidențiale.


Este vorba de același GDS care a negat în permanență legăturile ombilicale cu George Soroș, dar care a fost contrazis nu demult chiar de primul primul președinte al Gruplului, Alin Teodorescu, membru al Fundației Soroș din România. De asemenea, membri marcanți ai GDS, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu sau Horia Roman Patapievici, au fost acuzați de academicianul Nicolae Breban că și-au finanțat proiectele cu bani de la Soroș.

În mai multe documente publicate în Evenimentul Zilei, ziaristul Victor Roncea a demonstrat aportul direct al lui Silviu Brucan, ca membru de conducere al Consiliului Frontului Salvării Naționale, și al lui Andrei Pleșu, ca ministru al Guvernului Iliescu – Roman, la fondarea și înzestrarea GDS. Inclusic cu numeroase bunuri de valoare ale statului român, între care somptuosul sediu din Calea Victoriei 120, unde Brucan l-a primit oficial pe Soros în ianuarie 1990.

ActiveNews a publicat în urmă cu trei ani o fotografie-document în care unii dintre fondatorii GDS, pe care președintele Iohannis îi decorează acum pentru „contribuția semnificativă adusă, în cei 30 de ani de activitate, la procesul de tranziție și consolidare democratică, pentru promovarea valorilor și principiilor democratice”, stăteau la acceași masă cu nimeni altul decât Silviu Brucan la sediul GDS. Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Stelian Tănase, Alin Teodorescu și Gabriel Andreescu și alți intelectuali ai patriei luau lumină de la cel considerat de unii istorici „creierul” evenimentelor din 1989, în special a diversiunii de după 22 decembrie, zi în care Nicolae Ceaușescu a fost deposedat de putere cu ajutorul Armatei.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews