ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în 11 octombrie hotărârea numărul 84 privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de Covid-19 prin intermediul Centrului Euro- Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre, scrie Știripesurse.

Astfel, asistența internațională va consta în produse medicale, cum ar fi concentratoare de oxigen de 10 litri sau imunomodulatoare Toclizumab.

Iată comunicatul, redat de sursa amintită:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în produsele medicale imunomodulatorul Tocilizumabum și concentratoare de oxigen de 10l de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Art.2 - Transportul medicamentelor și echipamentelor puse la dispoziție prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre se va asigura, după caz, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale la solicitarea Departamentului.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

PREȘEDINTELE COMITETULUI NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

PRIM-MINISTRU (?)

FLORIN-VASILE CÎȚU