ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de afaceri și filantropul George Becali spune că România trebuie să riposteze dur după umilința la care a fost supusă de Austria în procesul aderării la Schengen, transmite site-ul Știripesurse.ro care citează As.ro. Becali e convins însă că tonul trebuie să fie dat de sus, de la nivelul președintelui Klaus Iohannis!

„Eu o șterg pe Austria de pe globul pământesc. Nu mai vreau să aud de Austria. Dacă e să ajung undeva, eu o ocolesc. Nu mai trec pe acolo deloc. Dacă eram eu acum, făceam tot posibilul legal, tot ce este legal. Și la Petrom și la băncile din România și la Raiffeisen, le găseam eu chichițe și le arătam eu lor care este șmecheria.

Au venit cu Petrom și au furat toată avuția noastră. Ne-au luat de proști și cred ei că sunt mai deștepți. Nu vor fi niciodată mai deștepți decât noi. Sunt mai proști și mai hoți decât noi! Și noi suntem umili. (....)

Pentru mine, Austria nu mai există pe glob. Eu dacă trebuie să trec prin Austria ocolesc 17 țări, dar nu mai trec prin Austria. Eu ce zic și fac. Prima dată și prima dată, semnalul se dă de sus. Un gest extrem să facă Klaus Iohannis, care e președintele României și pe care l-au ales românii două mandate.

Eu dacă eram mâine demnitar, nu dormeam în noaptea asta. Mă sculam la patru și mă pregăteam să ma duc la Guvern să iau măsuri împotriva la criminali. După ce ei au furat cât au fost imperiu de la toate țările, acum, când sunt o țară mică, tot criminali au rămas și vor incă să mai fure”, a spus Gigi Becali, conform surselor citate.

Patronul FCSB mai susține că austriecii au dat o mită uriașă în 2004, când au cumpărat Petrom-ul. Ar fi vorba de nu mai puțin de 200 de milioane de euro. Gigi Becali cere acum naționalizarea companiei:

„Ia sa vedem cum au furat Petrom. Ca acolo s-au dat cel puțin 200 de milioane șpagă. Eu știu cât s-a dat. Banii pot fi găsiți prin conturi în offshore și vorbim cu americanii și ne arată tot.

Toată șpaga cum s-a dat. Cu mascații. Ne spun americanii. Ne demască toate conturile și șpăgile pentru ca să se fure România. Cea mai mare șpagă au dat-o austriecii.

Că cea mai mare companie și cea mai bogată companie a României a fost Petrom. Au luat-o ei pe nimica toată și nici măcar nu și-au ținut programul de privatizare.

Niciun buștean să nu mai plece din România. Dăm o lege să nu se mai exporte buștean. Se exportă mobilă”, a spus Gigi Becali pentru România TV.

Citiți și Cum au pompat Austria și OMV în politicienii români, miniștri, premieri, candidați la prezidențiale: Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta, Popescu Tăriceanu, Nicolae Văcăroiu, Dan Barna, Viorica Dăncilă, Sevil Shhaideh, Virgil Popescu