ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, publică dezvăluiri privind defrișările făcute de USR-ista Ana Maria Ciceală, consilier general la Primăria București. Aceasta, scrie GIP, a tăiat, din 2009 și până acum, 58 de hectare de hectare de pădure. Adică aproximativ 9.000 de arbori.

Ana Maria Ciceală este administratorul firmei Forestiera Buzău SRL. Firma, deținută în totalitate de o companie daneză, are în proprietate 1.018 hectare de pădure în comuna Siriu, județul Buzău, susține Grupul de Investigații Politice.
 
Firma a fost înființată în iunie 2007 și e administrată de Ana Maria Ciceală din aprilie 2008. Potrivit Direcției Control Silvic și Cinegetic din Ministerul Apelor și Pădurilor, în perioada 2009-2019, din pădurea administrată de Ciceală a fost recoltat un volum de masă lemnoasă de 29.223 metri cubi. 

Această înseamnă că s-au tăiat circa 9.000 de arbori, echivalentul a aproximativ 58 de hectare de pădure. Într-un singur an, 2013, din pădurea Forestierei Buzău SRL s-au tăiat echivalentul a 10 hectare de pădure (5.492 metri cubi masă lemnoasă).
 
Politiciana Ciceală cere „măsuri urgente pentru arborii din București” și „oprirea distrugerii arborilor din parcuri”, anunță că vrea să construiască „păduri urbane care vor deveni plămâni verzi ai orașului”, spune că „este dureros că în loc să plantăm arbori pentru viața noastră, cei sănătoși sunt tăiați”, arată GIP.

Citiți ancheta integrală AICI.

http://www.grupul.ro/usr-ista-ciceala-taie-mii-de-arbori/