Liderul UNPR, Gabriel Oprea a afirmat că Pro România și Plus sunt „partide de Intelligence”. Cele două partide au scoruri de peste 10% în sondaje, în condițiile în care formațiunea sa își propune o astfel de țintă pentru alegerile locale și parlamentare din 2020, susține liderul UNPR.
 
Oprea a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă cum se face că partidele lui Victor Ponta și Dacian Cioloș au ajuns deja la două cifre în sondaje. Răspunsul său a fost următorul: „Păi vă spun eu cum. Sunt partide de Intelligence. (…) Spre deosebire de ei, eu sunt militar cu gradele la vedere, aceasta să fie foarte clar, eu știu ce înseamnă munca de teren”.

„Am lucrat cu Victor Ponta, i-am botezat și copilul. Un om foarte deștept, a avut o guvernare foarte bună, la care l-am sprijinit, am pus și noi umărul. Cred că Victor Ponta, în primul rând, când îmi aude numele, cred că trebuie să se ridice în picioare, fiindcă eu am fost de cuvânt, am fost serios, nu l-am trădat și poate că mi s-a schimbat și destinul (mi s-au construit dosare politice) pentru ca i-am stat alături pana la capăt lui Victor Ponta, un foarte bun și abil politician”,  mai precizat Gabriel Oprea.