ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o zi după ce a fost audiat la Secția de Investigare a Infrațiunilor din Justiție, Gabriel Săcărin și-a luat fiul și s-au întors în SUA. El ar fi părăsit țara alături de fiul său. Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, a rămas în România cu mama adoptivă până la clarificarea situației, anunță antena3. 
Avocatul familiei Săcărin a depus, la Secția de anchetare a magistraților, o plângere pe numele procurorului Mihaiela Moraru-Iorga și al procurorului general Bogdan Licu pentru modul în care au acționat în cauza privind adopția fetiței din Mehedinți.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a decis, joi trecută, amânarea cazului Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, după ce a fost adoptată de un cuplu de români din SUA. Ministerul Public anunța la începutul săptămânii trecute că procurorul general, Bogdan Licu, a formulat luni o cerere de ordonanță președințială către Tribunalul Mehedinți, pentru a-i interzice fetiței de 8 ani să părăsească teritoriul României "până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție".

Între timp, dosarul Sorinei va fi strămutat la Slatina.