ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gabriel Zbârcea, co-fondator Țuca Zbarcea & Asociații și coleg cu avocatul Robert Roșu, întemnițat în Dosarul Ferma Băneasa doar pentru că și-a reprezentat clientul, a ținut să mulțumească tuturor celor care și-au arătat solidaritatea față de acest caz:
 
„Robert m-a mandatat să vă mulțumesc pentru impresionantele dovezi de solidaritate și de sprijin. Însetat de dreptate, chinuit de dorul de soție (avocată și ea, de altfel) și de fetițe; doar suportul vostru îl poate, cumva, bucura. A fost excepțională mobilizarea voastră, a fost nemaiîntâlnită unitatea avocaților, dovezi în acest sens fiind luările de poziție ale UNBR și ale Barourilor locale sau ale UNPLR. Am primit mesaje de susținere de la clienți, confrați avocați, practicieni în insolvență, notari, executori judecătorești, bresle care au fost afectate de cazuri similare.
TZA a angajat resurse umane și materiale importante pentru efectuarea tuturor demersurilor legale pentru apărarea drepturilor și intereselor legitime ale colegului nostru.
 
Sunt mai multe echipe de avocați, români și străini care lucrează pentru Robert Roșu. Am angajat cei mai buni avocați, am contactat organismele internaționale ale avocaților iar în perioada următoare vom depune cereri, petiții, dovezi în legătură cu acest caz, atât în România, cât și în străinătate. Toate cererile pe care urmează să le efectuăm sunt discutate cu Robert și revizuite de Manuela, Florentin, Bogdan, Radu, Andrei, Cornel, Mihaela, Dan și de mulți alți colegi. Toate demersurile legale care au temei juridic vor fi efectuate.
 
Lupta juridică va fi grea, dar suntem încrezători că putem câștiga.
 
Cu înțelepciune și profesionalism, cu suportul vostru, pentru Robert se va face dreptate. Aici nu este vorba doar despre el, nu este vorba nici măcar despre avocați, ci despre sistemul de justiție, despre ce înseamnă hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă, este despre tine, simplu cetățean care mergi la avocat să fii apărat sau ai o hotărâre judecătorească și te încrezi în ea. Și constați că avocatul este arestat și ești singur, iar hotărârea ta este considerată o foaie fără valoare peste 10 ani. Este despre fiecare dintre noi!
 
Dușmanii noștri sunt abuzul și nedreptatea, nu sunt procurorii, sunt sigur că mulți sunt revoltați și rușinați consultând actele dosarului, nu sunt judecătorii, ei fiind în acest caz, umiliți, îngenuncheați, constrânși să se lepede de propriile raționamente.
 
În ceea ce mă privește, voi merge să aștept la ÎCCJ, pe 18 ianuarie, respectarea legii, a termenelor legale și motivarea Deciziei ÎCCJ din 17 decembrie.", a conchis avocatul Gabriel Zbârcea adăugând îndemnul  #alaturideRobert.