Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că, în cazul Sorinei, cel mai grav i se pare să fie scos un copil din familia în care a crescut cu executor, procuror și polițiști, dar și să fie condamnată acea familie pentru că a luat-o spre îngrijire pentru bani.

„Cazul fetiței Sorina, de aproape 9 ani, smulsă cu forța din familia care a crescut-o de la 1 an, se agravează. Mi se pare incredibil cum cei care până acum cereau anchete peste anchete, pedepsirea celor vinovați și, eventual, schimbarea legilor care au dus la un abuz, acum au întors discursul dupa cum s-a dat comanda pe unitate și se prevalează de aceleași legi, reguli, cutume, pe care mai ieri le condamnau, făcând apel la umanitate! Omul face legile, nu invers! Cel mai grav mi se pare să scoți cu executor / procuror / polițiști un copil din familia în care a crescut. Cum am ajuns aici, ca societate?”, spune Firea, într-o postare pe pagina sa de facebook, conform Agerpres.

Ea subliniază că asistenții maternali iau acasă un copil sau doi de care să aibă grijă, pe bani puțini, oferind în schimb dragoste, grijă și timp.

„Ținând cont de toate aspectele unei vieți normale, împlinite sufletește pentru un copil, nu doar de comparația între starea materială a celor două familii. Oricum, ce i s-a întâmplat în aceste zile fetiței Sorina nu i se va putea șterge din minte nici cu o sută de cadouri, surprize, excursii, oferite de noua sa familie adoptivă”, concluzionează primarul general al capitalei.


"Mi se pare iar grav saă condamni familia care a crescut-o, că a luat-o spre îngrijire pentru bani. Statul a decis, și toată lumea a aplaudat, eliminarea pe cât posibil a ideii de orfelinat și preluarea copiilor orfani/abandonați de către asistenți maternali. Plătiți, firește, pentru îngrijirea acelui copil. Sau a mai multora, după caz. Trebuie să ai calități umane, pentru a-ți dedica viața copiilor! Mi se pare, de asemenea, grav ce citesc în diferite comentarii că asistenții maternali sunt... 'funcționari'! Cum funcționari? Nu sunt niciun fel de 'funcționari', chiar dacă au un contract cu o direcție de asistență socială. Sunt familii care iau un copil sau doi acasă, de care să aibă grijă, pe bani puțini - comparativ cu multitudinea nevoilor -, oferind, în schimb, ce au mai prețios : dragoste, grijă, timp. Poate unii părinți naturali nu sunt, de multe ori, atât de atenți, ca un părinte - asistent maternal!", spune primarul general al capitalei.

Gabriela Firea adaugă că așteaptă cu nerăbdare analiza cu privire la acest dosar de adopție.
„Aștept cu nerăbdare analiza serioasă a acestui dosar de adopție! Să vedem în ce măsura a fost respectat dreptul superior al copilului. Ținând cont de toate aspectele unei vieți normale, împlinite sufletește pentru un copil, nu doar de comparația între starea materială a celor două familii. Oricum, ce i s-a întâmplat în aceste zile fetiței Sorina nu i se va putea șterge din minte nici cu o sută de cadouri, surprize, excursii, oferite de noua sa familie adoptivă", concluzionează primarul general al capitalei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews