ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a comentat decizia de a amâna planul de relaxare anunțat pentru 1 iulie.

„Din păcate, România înregistrează un record negativ, nu se testează persoane asimptomatice, pentru a se afla zonele de risc, pentru care s-ar putea păstra anumite măsuri restrictive, iar altele, care au foarte puține cazuri sau deloc rămân cu aceste restricții. Aș vrea să stiu cum și-a dat domnul ministru seama de această răspândire comunitară, dacă refuză să facă teste de anticorpi, ca sa vedem exact câți români au fost deja infectați și au trecut ușor prin boală ”, a spus Gabriela Firea.

Am văzut și eu această imenăa gafă (raportarea de sâmbătă - nr) și eu spun ca nu este doar atat, ci s-a dorit sa fie speriata populatia, dar au revenit cand au vazut reactia promptă. Pana la urma, cetatenii Romaniei trebuie sa stie cu nume si prenume cine sunt acei oameni care iau aceste decizii la nivel national. In Bucuresti treaba este clara, testarea a fost blocata de ministerul Sanatatii, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel national. Din 11.000 de bucuresteni inscrisi in programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate si din acestea doar 4 au fost pozitive.

Ministerul nu vrea sa recunoasca rolul primariei si faptul ca noi am salvat vieti, pentru ca noi am dotat cele 19 spitale, cand ei ziceau ca e doar o gripa. Si domnul Tataru se mai si victimiza, ca a fost carne de tun, ca a mers prin spitale. Eu stau numai pe teren, poit sa ma infectez oricand, dar eu nu ma ascund sub pat, sa-mi protejez sanatatea mea”, a adăugat primarul general.

Luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că, în contextul creșterii numărului de cazuri noi cu COVID-19, Grupul de suport tehnico-științific a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie.

„Astăzi (luni – n.r) a avut loc întâlnirea acestui grup (Grupul de suport tehnico-științific – n.r.). S-a evaluat tot ceea ce a însemnat cele două săptămâni. Au fost două săptămâni în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese și recomandările specialiștilor din Grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie, urmărind zilnic și săptămâna care urmează evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de terapie intensivă, evoluția deceselor, precum și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. (…) Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis, la nivelul grupului tehnic, să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru, luni, la Digi 24.