ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, joi seara, că premierul Sorin Grindeanu joacă „balena albastră” politică”, comentând anunțul premierului conform căruia va demisiona abia după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, va face și el același lucru.


 „Dacă - ipotetic vorbind - un nebun ne spune să ne aruncăm de la etajul 20, pentru că apoi se aruncă și el, noi ce facem? Îl urmăm? Domnul Grindeanu a jucat în această seară 'balena albastră' politică. Dumnealui se sinucide politic și mai vrea să se sinucidă cu el încă vreo 14. Haideți să fim serioși! Avem o răspundere. (...) Am promis ceva românilor și la nivel local, eu, aici, în București, și colegii parlamentari. Și acum vrem să ne ținem de cuvânt", a spus Firea, la România Tv.

Gabriela Firea a susținut că deține informații potrivit cărora Sorin Grindeanu ar fi început miercuri seara să sune mai mulți membri PSD pentru a le oferi funcții sau locuri în Guvern. Ea a mai afirmat că în acest moment Grindeanu are „un proiect personal”, acela de a „dezintegra PSD-ul", fiind ajutat de câțiva colegi nemulțumiți de faptul că nu se mai află în fruntea partidului. 

„S-a baricadat în clădirea Guvernului. (...) Am o supoziție, cred că va putea fi acuzat la un moment dat de uzurpare de calități oficiale. În orice democrație, regula este următoarea: partidele participă în alegeri. Câștigă un partid sau o coaliție alegerile, se formează majoritate parlamentară, care creează un guvern și guvernează, cu sprijinul politic. Domnului Grindeanu i s-a retras ieri sprijinul politic și întregului Cabinet, astăzi a fost exclus din PSD. Pe cine reprezintă? Dumnealui este o persoană particulară acum, este ca și cum cineva de pe stradă s-ar duce acum în Palatul Victoria, s-ar așeza pe scaun și ar spune: 'Eu sunt prim-ministru, voi suna niște prieteni, îmi fac un Cabinet și îl trimit la Palatul Cotroceni”, a declarat Firea.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews