ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Primarul general, Gabriela Firea, anunță că viteza de testare a pacienților din București a crescut de la 120 de teste pe zi la 900 de teste, după achiziționarea de aparatură. Firea anunță că Primăria Capitalei a investit, numai în aceste zile, 4 milioane de euro în aparatură și echipamente de protecție.

”Datorită aparatelor achiziționate de Primăria Capitalei, viteza de testare a pacienților din București a crescut de la 120 de teste pe zi la 900 de teste. Primăria Capitalei a investit numai în aceste zile, 4 milioane de euro în aparatură și echipamente de protecție pentru spitalele din București”, a transmis, luni, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook. Potrivit acesteia, până în prezent ASSMB a achiziționat echipamente și dezinfectanți în valoare de aproximativ 2,4 milioane euro. De asemenea, a fost lansată procedura de achiziție de alte echipamente și dezinfectanți în valoare de alți 3,5 milioane de lei, iar în paralel, spitalele își fac propriile achiziții, potrivit News.ro.
 
Anterior, managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, anunța că în București va fi testat un eșantion de 10.500 de persoane, în cadrul unui studiu științific pentru depistarea celor infectați cu noul coronavirus, din dorința de a preveni astfel formele severe de boală.

Streinu-Cercel a subliniat că în lipsa screening-ului, formele ușoare pot să treacă nedetectate, generând formele ulterioare de infecții severe..