ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Firea a anunțat, vineri, că a solicitat sprijinul unor ambasade pentru spitalele din Capitală, în contextul epidemiei de coronavirus.  De asemenea, primarul general al Capitalei a afirmat că de vineri vor fi organizate camere de triaj și pentru spitalele ''Sfânta Maria'' și ''Carol Davila'', iar pentru  Spitalul „Victor Babeș'' a fost achiziționat aparatul care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de testare.


„Am transmis scrisori pentru a solicita sprijin către Ambasadele SUA, Germaniei, Chinei, Israelului și Austriei pentru cele 19 spitale din București, având în vedere că în Capitală se află cel mai mare număr de pacienți și sunt cele mai multe persoane aflate în carantină, iar acest număr crește în fiecare zi. De asemenea, sunt aproape 4.000 de persoane aflate în izolare. Este de așteptat ca numărul de cazuri de coronavirus să crească. Prin urmare, solicităm ambasadelor sprijinul pentru spitalele din București”, a transmis Gabriela Firea.

Totodată, au fost anunțate noi măsuri luate în contextul pandemiei de coronavirus, în Capitală.

„Vreau sa anunț ca am organizat camere de triaj la spitalele Coltea, Ion Stoia si Sfântul Ștefan, prin amplasarea de containere dotate cu birou de consultatie, grup sanitar, dus, apa si caldura. Organizăm camere de triaj si pentru Sfânta Maria si Carol Davila. Victor Babes este pregatit sa primeasca pacienti. Spitalul Colentina va deveni spital suport sub indrumarea lui Streinu Cercel. As vrea sa-i asigur pe pacientii de la spitalul Colentina că nu vor fi lasati de izbeliste. Am gasit intelegere la celelalte spitale din Bucuresti”, spune Firea. 

„Avem si un telefon verde pentru persoanele care nu se pot deplasa, pentru seniori, persoane cu dizabilitati si familii monoparentale", a mai precizat Gabriela Firea. 

Autoritățile au anunțat, vineri, 20 martie, că numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 308. Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.