ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul general Gabriela Firea a anunțat marți că renunță la taxa oxigen, ca urmare a rezultatului sondajului realizat pe Facebook, în care i-a întrebat pe bucureșteni dacă sunt de acord cu această măsură. Edilul spune că a primit aproape 60.000 de comentarii, iar cei mai mulți dintre oameni s-au pronunțat împotriva introducerii vinietei. „Decizia este chiar dacă cu sufletul neîmpăcat, dar cu respect față de cetățeni: Renunț la vinieta antipoluare. Renunț la această vinietă pentru că trebuie să îi ascult pe toți bucureștenii”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a mai precizat că în cele cinci zile de consultare, pe parcursul cărora i-a invitat pe bucureșteni să se pronunțe în ceea ce privește vinieta Oxigen, postarea sa a avut 2,5 milioane vizualizări, 60 - 70% din regiunea București-Ilfov. Din cele peste 60.000 de comentarii, 90% s-au pronunțat în defavoarea vinietei.

Potrivit primarului general, au fost transmise și 5.000 de mail-uri, iar la sediul PMP au fost depuse 1.500 de petiții împotriva restricțiilor de trafic și a vinietei.

Totodată, au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice sau juridice la direcțiile de specialitate ale Primăriei Capitalei, vizând de asemenea anularea vinietei.