ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Firea și-a reluat rolul în Partidul Social Democrat, după o perioadă de autosuspendare în urma scandalului "azilelor groazei", care a dus și la demisia sa din Guvern, și a anunțat că va da în judecată România TV, după ce postul de televiziune ar fi încercat să asocieze imaginea acesteia cu noul scandal al dosarelor de handicap din județul Ilfov, transmite Știripesurse.

Potrivit Digi24, în cadrul ședinței conducerii PSD de luni, oficialii partidului au constatat că auto-suspendarea ei a expirat, potrivit unor surse din partid.

În luna iulie, Gabriela Firea luase decizia de a demisiona din funcția de ministru al Familiei, în urma controversei "azilelor groazei".

Gabriela Firea afirmă că va da în judecată RomâniaTV și a apelat și la CNA pentru a opri atacurile la adresa ei:

"Știrile” prezentate de România Tv, prin alăturarea numelui meu și al soțului meu de subiectul extrem de grav al dosarelor sociale false din Județul Ilfov, arată o lipsă crasă de deontologie profesională, de informații elementare ale meseriei, ori o manipulare de proporții. Și asemenea fabricație nu apare întâmplător în ziua în care colegii mei, în Consiliul Politic Național PSD, au decis revenirea mea în funcțiile politice de prim-vicepreședinte PSD și președintă PSD București, printr-un vot acordat în unanimitate.

Nu există vreo legătură între mine, soțul meu, primăria orașului Voluntari sau domeniul educației copiilor în care lucrează sora mea și cazul dosarelor sociale falsificate! Acest lucru poate fi probat ușor văzând atribuțiile instituțiilor implicate sau solicitând informații din partea acestora.

Prin acest nou scandal, al presupusei implicări a noastre în situația cu dosarele false din Ilfov, se continuă seria de intoxicări, atacuri la persoană, linșaj mediatic și manipulări din ultimele luni de zile. Există un singur obiectiv, să mă compromită public și să adâncească percepția negativă care s-a încercat să se creeze în vară prin scandalul azilelor.

Toate acestea pentru un simplu motiv: nu există vreo decizie a instanței care să mă învinovățească în cazul anchetei azilelor și pentru că adevărul începe să iasă treptat la iveală. Cred că sunt relevante informațiile și declarațiile publice ale avocaților care au acces la dosar.

Aceste atacuri trebuie să înceteze măcar din respect pentru publicul telespectator. Am apelat la instrumentele pe care le are la dispoziție orice cetățean lezat public. Am făcut plângeri la Consiliul Național al Audiovizualului pentru toate denigrările. Unele sesizări au fost soluționate, cu amendă, altele își urmează cursul. Însă, limita a fost depășită, după patru luni de presiune zilnică. Familia mea trebuie să se simtă protejată, așa ca vom apela la justiție!

În plus, sunt convinsă că cetățenii sunt mult mai inteligenți decât cei care au apăsat butonul ca eu să fiu denigrată zilnic. Să ne uităm în urmă, la evoluțiile politice, și vom vedea că niciodată nu au câștigat pe termen mediu și lung cei care au apelat la jocuri și campanii murdare, bazate pe minciuni, manipulări, jigniri, atacuri la demnitatea umană.

Toată viața mea am dedicat-o oamenilor, am ajutat oameni în nevoie, la fel și soțul meu. Nu am fi putut face rău cuiva. Ne stă mărturie toată activitatea noastră pe care nu o poate știrbi cineva, oricât s-ar chinui”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.